Ga direct naar de content

Leerlijn Sport, Bewegen en Talentontwikkeling

Ideale aanvulling voor sportliefhebbers

Ben jij sportief (in de breedste zin van het woord)? Volg dan vanaf het eerste jaar van deze opleiding de leerlijn Sport, Bewegen en Talentontwikkeling.

De leerlijn is een ideale aanvulling voor studenten die sport professioneel willen inzetten als middel in de sociale- en gezondheidszorg. Sport en bewegen dragen bij aan het vergroten van zelfmanagement en talentontwikkeling van mensen en bevorderen dus de geestelijke en sociale gesteldheid. Om deze reden worden steeds meer sportprogramma's ingezet. Denk daarbij aan het opzetten van sportprogramma's om jongeren beter te leren omgaan met elkaar of meer zelfvertrouwen te geven of om bij mensen met een beperking van lichamelijke of geestelijke aard de zelfredzaamheid te vergroten. De Leerlijn Sport, Bewegen en Talentontwikkeling heeft een omvang van 90 EC (1,5 studiejaar) en bestaat uit verschillende onderdelen zoals keuzevakken, stages, multidisciplinaire projecten, een speciale minor en je afstudeeronderzoek. Na afloop ontvang je het diploma dat aan de studierichting verbonden is en een certificaat van de leerlijn.