Menu Zoeken English

Beroepen

Wat kun je doen na je opleiding

Deze opleiding geeft je toegang tot vele functies bij financiële instellingen, zoals banken, verzekeraars, pensioenfondsen en hypotheekverleners. Je kunt direct aan de slag als financieel adviseur of als specialist in de backoffice. Voorbeelden van instroomfuncties zijn (junior of aankomend): financieel adviseur, (schade-) acceptant, hypotheekadviseur, relatiebeheerder/accountmanager, schadebehandelaar en pensioenadviseur.

Je kunt onder andere aan de slag als:

Acceptant

Als acceptant, vaak op het gebied van schadeverzekeringen, beoordeel je nieuwe verzekeringsaanvragen. Je bepaalt het risico van te verzekeren producten of diensten en berekent de bijbehorende premie voor de klant. Meedenken en inspelen op de behoefte van de klant staat in deze functie centraal.

Financieel adviseur

Als financieel adviseur geef je klanten advies over financiële producten. Denk hierbij aan leningen, hypotheken, pensioenen of verzekeringen. Een belangrijk deel van deze functie bestaat uit het onderhouden van contacten met je klanten. Ongeveer tweederde van de oud-studenten start in deze veelzijdige, afwisselende functie.

Hypotheekadviseur

Als hypotheekadviseur heb je de taak om klanten te adviseren over alle facetten van hun hypotheek. Hierbij komt de financiële situatie van de klant in de breedte ter sprake, de hoogte van de te verkrijgen hypotheek hangt hier namelijk vanaf. Het is van belang dat je goed bent in het onderhouden van relaties en dat je de nieuwste ontwikkelingen in de markt op de voet volgt.

Pensioenadviseur

Als pensioenadviseur maak je offertes, reglementen en contracten voor klanten wat betreft hun pensioen. Een heel verantwoordelijke taak, jij zorgt voor het spaargeld van mensen voor later. Je verzorgt de berekeningen van de pensioenen, maar de bijbehorende informatieverstrekking is minstens zo belangrijk. Afwisselend, belangrijk en verantwoordelijk werk dus.

Relatiebeheerder/Accountmanager

Als relatiebeheerder ben je verantwoordelijk voor een vast klantenbestand en probeer je dit verder uit te bouwen. Je voert onderhandelingen en adviesgesprekken met je klanten en bent hierbij het gezicht van de organisatie. Goed kunnen netwerken is in deze functie van groot belang.

Schadebehandelaar

Als schadebehandelaar bekijk je of een schadeclaim terecht is en of de eiser geld uitgekeerd krijgt van een verzekering. Dit beroep is een stuk spannender dan het klinkt: je krijgt te maken met de meest uiteenlopende schadeclaims van klanten. Je moet steeds inschatten of de claim terecht is of niet en zo ja, tegen welk bedrag. Een grote verantwoordelijkheid.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.