Minors

Kies je richting

In de laatste fase van je opleiding verdiep je je door middel van een minor in je vakgebied of verbreed je je kennis in een door jou gewenste richting. De onderstaande minors geven een beeld van het type minor dat je kunt verwachten.

International Business and Career

Deze Engelstalige minor bereidt je voor op een carrière waarbij je internationaal inzetbaar bent, onder andere door je de mogelijkheid te bieden een half jaar bij een partnerinstelling in het buitenland te studeren. Hierbij bestudeer je onder andere de onderwerpen international market opportunity analysis, marketing planning and control, project management en art and philosophy.

Risicomanagement

Risicomanagement is momenteel een 'hot topic'. De huidige financiële crisis noodzaakt organisaties om hun risico's onder de loep te nemen en deze te managen. Gedreven door hebzucht hebben bedrijven en particulieren teveel risico genomen. Dit alles roept veel vragen op. Kun je de crisis overleven als je je risico's goed managet? Is de toekomst voor een deel te voorspellen? Wat speelt zich af in de hoofden van mensen waardoor dit alles wordt veroorzaakt? In de minor risicomanagement ga je op zoek naar een antwoord op deze vragen en worden de nieuwste inzichten in dit vakgebied op een actieve en leerzame wijze met je gedeeld.

Business & Innovation

Wil jij later in het Midden- en Klein Bedrijf (MKB) werken? Of wil jij je ontwikkelen tot MKB-consultant en op basis van diverse praktijkopdrachten je adviesvaardigheden gestalte geven? Dan is de minor Business & Innovation zeker iets voor jou! Met medestudenten werk je samen als kleine adviesteam aan praktijkopdrachten van echte uitvinders en mkb-bedrijven. Je leert hoe je een ondernemer professioneel kunnen ondersteunen in bijvoorbeeld het maken van strategische keuzes, het onderbouwen van investeringen, het kiezen van een ondernemingsvorm en het verwoorden van dergelijke zaken in een adviesproduct of ondernemingsplan.

Controlling

Het vakgebied controlling gaat over grip krijgen op, en transparantie in de resultaten van ondernemingen. Een juiste invulling van het vakgebied controlling helpt het management om grip te houden / te krijgen op hun onderneming. Studeer jij Finance & Control en wil jij de noodzakelijke kennis en vaardigheden opdoen om in deze situaties de juiste adviezen en beslisinformatie te leveren? En spreken vakken als strategisch management, business IT, procesmanagement, financiële analyse en management control systems jou aan? Dan is de minor Controlling zeker iets voor jou!

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.