Menu English

UPM Test System

Power Research Electronics

Ontwikkeling van een geautomatiseerd testsysteem voor 'Universal Power Modules' zodat de testtijd per product kan worden gereduceerd.

Vraagstelling

Power Research Electronics Breda is een bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van innovatieve en duurzame elektronica. Zij hebben een project opgesteld waarbij onderzoek moest worden gedaan naar een systeem waarmee de tijd voor het testen van nieuwe producten (Universal Power Modules, 3 of 5KW voedingen) kan worden gereduceerd. Deze testen werden voorheen handmatig uitgevoerd door een enkel persoon, waardoor de tijdsdruk erg hoog lag bij grote orders.

Aanpak

Om deze persoon te ondersteunen in zijn werk, is de UPMTS (Universal Power Module Test System) ontwikkeld. De UPMTS is een systeem dat de producten (Universal Power Modules) kan aansturen en uitlezen en daarmee taken uit handen kan nemen van de testpersoon. De aansturing vindt plaats door middel van analoge signalen in de vorm van 4-20mA en 2-10V. Tevens stuurt de UPM dergelijke signalen terug welke informatie geven over zijn toestand. Deze signalen worden door de UPMTS ingelezen en verwerkt. Uit deze informatie is vervolgens te concluderen of de UPM naar behoren werkt.

Resultaat

Het complete system is omgezet in een werkend prototype. Hiervoor is zowel hardware als software vervaardigd. Tevens is de software zo opgesteld dat de UPMTS in de toekomst computergestuurd kan worden gebruikt. Het prototype is vervolgens op de proef gesteld om te kijken of hij voldoet aan al zijn specificaties. Resultaat: Met de UPMTS kunnen producten nu binnen 45 minuten worden getest. Deze testen kostte voorheen gemiddeld meer dan een uur. PRE Breda is daarom in staat 2 producten meer te testen per werkdag.

Opleiding(en)

  • Elektrotechniek

Type

Stage

Aan dit project werkten mee

R.G. Boudestijn