Menu Zoeken English

Elektrotechniek duaal

  • Duur en startmoment

    duale variant stopt per 2020-2021

  • Opleidingstype

    Duale Bachelor, ook beschikbaar in voltijd

  • Taal

    Nederlands

Hogeschool Rotterdam heeft de intentie de instroom van nieuwe studenten per studiejaar 2020-2021 bij de duale variant stop te zetten. Je kunt je nog wel aanmelden voor de voltijdopleiding.

De toepassingen worden steeds groter, krachtiger en duurzamer. Dit vraagt om elektrotechnici die in nieuwe oplossingen of toepassingen kunnen denken, prototypes bouwen en laten werken. Van quadcopters tot oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Zoek je een opleiding met gunstige toekomstperspectieven, dan is hbo Elektrotechniek een goede keuze. De duale opleiding stopt per 2020-2021, maar je kunt je wel aanmelden voor de voltijdopleiding. Na een brede basisopleiding en stage, verdiep je je in het laatste jaar door een minor. Zo is er Electrical Power Engineering; gericht op het ontwerpen, bouwen en beheren van elektrische installaties en systemen. Of je kiest voor de minor Embedded Systems: hier leer je over microcontrollers, real-time systemen, C programmeren, digitale schakelingen, digitale signaalbewerking en computerarchitectuur. Of kies de minor Mechatronica waarbij elektrotechniek, technische informatica en werktuigbouwkunde samenkomen in besturingstechniek, ontwerpen van geautomatiseerde systemen, aandrijvingen en het programmeren hiervan.

Ben je graag bezig met elektronica, programmeren of energievraagstukken, ben je nieuwsgierig en heb je affiniteit met wiskunde en natuurkunde, dan is de opleiding Elektrotechniek zeker wat voor jou.

Let op! De duale opleiding stopt per 2020-2021. Je kunt je nog wel aanmelden voor de voltijdopleiding.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen