Menu Zoeken English

Elektrotechniek deeltijd

Vierjarige bachelor in het Nederlands

Deze opleiding is ook beschikbaar in: voltijd, duaal

Deze opleiding zal komend jaar niet van start gaan. Aanmelden is niet mogelijk. Je kunt je wel aanmelden voor de voltijd- of duale opleiding.

Bij de opleiding Elektrotechniek is het vakgebied elektrotechniek onderverdeeld in elektronica en embedded systems, power engineering en drives, besturingstechniek en mechatronica.

In de elektrische energietechniek zijn duurzame energie en drive technology belangrijke aandachtsgebieden. Het embedded systems vakgebied is voortdurend sterk in ontwikkeling. Voorbeelden zijn draadloze sensornetwerken en FPGA-technologie. Om alle grote hoeveelheden producten zoals auto's en gebruiksgoederen te kunnen produceren is automatisering en mechatronica onontbeerlijk. Als afgestudeerd elektrotechnisch ingenieur kun je terecht komen in research- en engineeringsfuncties, maar ook in technische project- en managementfuncties, zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid.

Bij de opleiding Elektrotechniek volg je onderwijs over vakinhoudelijke onderwerpen en leer je de vaardigheden die de moderne ingenieur kenmerken. Je volgt vakken als wiskunde, elektronica, energietechniek, regeltechniek, telecommunicatie, microcontrollers en C programmeren. Tijdens je hele studie vindt studieloopbaanbegeleiding plaats en bouw je een portfolio op. In dit portfolio houd je je competentieontwikkeling bij.

Let op! Deze opleiding gaat komend jaar niet van start.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.