Ga direct naar de content

Elektrotechniek deeltijd

Vierjarige bachelor in het Nederlands

Deze opleiding zal in september 2018 niet van start gaan. Aanmelden voor 2018-2019 is niet mogelijk. Je kunt je wel aanmelden voor de voltijd- of duale opleiding.

Bij de opleiding Elektrotechniek is het vakgebied elektrotechniek onderverdeeld in elektronica en embedded systems, power engineering en drives, besturingstechniek en mechatronica.

In de elektrische energietechniek zijn duurzame energie en drive technology belangrijke aandachtsgebieden. Het embedded systems vakgebied is voortdurend sterk in ontwikkeling. Voorbeelden zijn draadloze sensornetwerken en FPGA-technologie. Om alle grote hoeveelheden producten zoals auto's en gebruiksgoederen te kunnen produceren is automatisering en mechatronica onontbeerlijk. Als afgestudeerd elektrotechnisch ingenieur kun je terecht komen in research- en engineeringsfuncties, maar ook in technische project- en managementfuncties, zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid.

Bij de opleiding Elektrotechniek volg je onderwijs over vakinhoudelijke onderwerpen en leer je de vaardigheden die de moderne ingenieur kenmerken. Je volgt vakken als wiskunde, elektronica, energietechniek, regeltechniek, telecommunicatie, microcontrollers en C programmeren. Tijdens je hele studie vindt studieloopbaanbegeleiding plaats en bouw je een portfolio op. In dit portfolio houd je je competentieontwikkeling bij.

Let op! Deze opleiding gaat niet van start in september 2018.

Niet op zoek naar deze opleiding?

Kijk ook eens naar deze opties

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.