The Big Screen CHV

Opdrachtgever: Concept House Village

CMI studenten ontwikkelen en implementeren een nieuwe informatievoorziening voor Concept House Village op Heijplaat.

Vraagstelling

Alle producten die wij gebruiken worden getest voordat ze op de markt komen. Behalve ons meest kostbare bezit, onze woning. Concept House Village (CHV) brengt hier verandering in. CHV is een unieke, gebruikersgeoriënteerde testomgeving voor duurzaam bouwen, wonen en duurzame gebiedsontwikkeling. Helaas weten de bewoners van Heijplaat hier veel te weinig vanaf. Er staat nu één huis op Heijplaat, sommige bewoners denken dat dit alles is. Maar er komt een heel dorp met Concept Huizen!

Aanpak

Medialab is een 3e jaars vak waar studenten van Communicatie & Multimedia Design en Mediatechnologie samen werken aan een project. Medialab duurt normaal gesproken 1 kwartaal, maar als het project succesvol kan worden wordt dit met een kwartaal verlengt. Omdat de opdrachtgever wel een toekomst zag is dit project ook gerealiseerd. Wij hebben ons in dit project niet op de bewoner gericht, maar juist op de groep die de informatie heeft en die moet voorzien maar dat niet goed kunnen. CHV en de consortia zelf.

Resultaat

Ons resultaat is een interactief scherm wat de toekomst van de Concept Huizen op Heijplaat laat zien. Het scherm is te besturen door op de smartphone een QR code te scannen, waardoor de telefoon een afstandsbediening wordt voor het scherm. Er kan mogelijk ook een vaste tablet aanwezig zijn. Op deze manier kan men door het scherm bladeren, verschillende huizen en detail lagen van het huis bezoeken. Van de speciale dakpannen tot de slimme thermostaat. In ons 2e kwartaal hebben wij een volledig werkend CMS voor het scherm gemaakt. Zodat de consortia en CHV zelf content in kunnen voeren.

Duurzaam

Dit project is duurzaam.

Opleiding(en)

  • Meerdere opleidingen van het Instituut voor Communicatie, Media & Informatietechnologie
  • Communication and Multimedia Design
  • Creative Media and Game Technologies

Type

Project

Aan dit project werkten mee

T. Berkman, J. Bezemer, P. Bruines, H. van Schouwen

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.