Menu English

Open dagen Bouwkunde

Voltijd en duaal Bachelor

Is Bouwkunde de opleiding die bij je past of twijfel je daar nog aan? Check alle mogelijkheden om kennis te maken met ons!

Er zijn dit schooljaar helaas geen open dagen meer. Toch kun je tot de zomervakantie nog op andere manieren kennismaken met onze opleidingen en de hogeschool. Bekijk opleidingsvideo’s en -presentaties, proef online de sfeer op onze locaties of neem contact op met onze studenten. Het aanbod verschilt per opleiding. Check alle mogelijkheden op deze pagina!

Voorlichtingsactiviteiten

Kies je moment en meld je aan

Vraag het onze studenten

Over de keuze voor de opleiding en het studeren bij de hogeschool

Onderdelen van het lesprogramma:

Kennisclip van de vakken Tenderteamproces en Calculator

‘Een rondje van de zaak!’, noemt docent Jeroen Knijn de observatie op locatie. In deze video neemt hij je mee op de bouwplaats van het project Boston en Seattle aan de Wilhelminakade in Rotterdam. Hij laat zien hoe de aannemer op een slimme wijze deze woontorens heeft gemaakt door gebruik te maken van prefab sandwich elementen. Deze kennisclip is opgenomen voor het vak Tenderteamproces en is onderdeel van het uitstroomprofiel Bouw & Uitvoering.

Docent Jeroen Knijn van de opleiding Bouwkunde aan Hogeschool Rotterdam kijkt vandaag een dag mee met Arnout, die calculator is bij J.P. van Eesteren. Arnout vertelt je in deze video alles over jouw toekomstige rol als (eventuele) calculator. Als calculator ben jij een belangrijke schakel in het project. Jij calculeert voordat de werkvoorbereider aan het werk kan gaan. Calculeren is een onderdeel van de opleiding Bouwkunde van Hogeschool Rotterdam. Naast calculator kun je je ook specialiseren in andere rollen, zoals projectontwikkelaar, constructeur en uitvoerder. Ook interesse in een baan als bouwkundige? Dan is een goede basis belangrijk. Je moet kennis hebben van constructies, technische tekeningen kunnen maken en lezen, kunnen organiseren en vooral samenwerken. Al deze vaardigheden en kennis leer je tijdens je opleiding Bouwkunde aan Hogeschool Rotterdam. De opleiding Bouwkunde is te volgen in voltijd, deeltijd, maar ook duaal. Wil je meer informatie of je gelijk aanmelden voor de opleiding Bouwkunde aan Hogeschool Rotterdam? Ga dan naar de opleidingspagina. Je kunt ons ook een e-mail sturen: contact@hr.nl

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen