Menu Zoeken English

Woongebouw 'Cubust'

Gemeente Rotterdam (Resilient Rotterdam)

Oplossing voor betaalbare (de)monteerbare studentwoningen

Vraagstelling

Ontwerp vanuit de zeven kwaliteiten vanuit Resilience een flexibel veerkrachtig ontwerp dat voorziet studenten in een innovatieve woonvorm in Rotterdam Zuid.

Aanpak

De Cubust is een woongebouw dat de zeven kwaliteiten van Resilience vanuit bouwkundig perspectief benaderd en vertaald naar vormgevingsprincipes. Hierdoor is een flexibel en veerkrachtig ontwerp ontstaan dat op verschillende plekken in de stad gebouwd kan worden. Het gebouw heeft ook een moderne uitstraling. De simpele geometrische vormen verwijzen naar vroegmoderne gebouwen, zoals die van Le Corbusier. Het gebouw is zodanig ontworpen dat het gemakkelijk uit te breiden is, maar ook kan worden gedemonteerd. Uniek bij dit project is, dat al een bouwer en investeerder betrokken zijn.

Resultaat

De Cubust is opgebouwd uit EPS-sandwichplaat en een lichtgewicht staalconstructie met demonteerbare beronvloeren, waardoor dit gebouw een betaalbare, semi-permanente, oplossing is om te voorzien in de woonbehoefte van studenten. In een later stadium kunnen deze woningen ook worden aangeboden aan andere doelgroepen. De simpele geometrie, maakt het mogelijk het gebouw uit te breiden naar behoefte. Optimale flexibiliteit in het ontwerp dus.

Duurzaam

  Dit project is duurzaam.

Opleiding(en)

  • Bouwkunde

Type

Afstuderen

Aan dit project werkten mee

Ferhat Dogan , Eren Özad

Begeleider(s)

Peter Budde

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen