Menu Zoeken English

Pop-up coffee corner

Hogeschool Rotterdam

Pop-up coffee corner ontworpen die demontabel, licht van gewicht en duurzaam is.

Vraagstelling

Tijdens de verbouwing van het schoolgebouw aan het Academieplein wil de hogeschool een tijdelijk, verplaatsbaar en uitvoerbaar klein bouwwerk, dat onderdak kan bieden aan een koffie bar en voldoet aan het programma van eisen. Aan elke projectgroep is gevraagd uiteindelijk één uitgewerkt ontwerp te presenteren.

Aanpak

Eerst hebben we gekeken naar referenties om informatie te verzamelen over de vorm, verhoudingen en afmetingen en hoe het gebruikt zal worden. Daarna hebben we ontwerpen gemaakt waarvan de beste helemaal is uitgewerkt. Vervolgens hebben we gekeken naar de constructie en hebben we de verbindingen en materiaalkeuzes bepaald.

Resultaat

Uiteindelijk is er een poster en een maquette van het bouwwerk gemaakt om ons ontwerp te kunne presenteren. Het is een pop-up coffee corner geworden die voldoet aan het programma van eisen. Het ontwerp heeft meerwaarde omdat het duurzaam, makkelijk demontabel en licht van gewicht is en dus makkelijk kan worden opgezet door studenten onder begeleiding van een bouwkundige. Door dit project hebben we geleerd hoe we moeten samenwerken, maar ook hoe je een probleem aanpakt. Hoe je randvoorwaarden onderzoeksmatig opstelt en dit vertaalt naar een schetsontwerp hoort hier ook bij.

Opleiding(en)

  • Bouwkunde

Type

Project

Aan dit project werkten mee

S.D. de Hoop, Wanja van Hulten, Abdullah Karaca, Manatap Rietveld, Dominiek Schleedorn

Begeleider(s)

Shy Shavit

 

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen