Menu Zoeken English

Herbestemmen 'Control Room'

Zero Logic

Herbestemmingsonderzoek voor de 7e verdieping in de Maassilo, waarbij er een goed concept uitgewerkt moest worden.

Vraagstelling

Met welke ontwerpkeuzes kan ik een goed geschikte concept/functie ontwerpen voor een ongebruikte ruimte, met het oog op herbestemmen, waarbij het ook een meerwaarde kan bieden aan de al bestaande Creative Factory en dat het een financiële bijdrage kan leveren aan het project?

Aanpak

Om tot een goed resultaat te komen ben ik als eerst begonnen met het bekijken van herbestemmen in het algemeen. Verder heb ik gekeken hoe de regelgeving vanuit de Gemeente Rotterdam was opgebouwd m.b.t herbestemmen. Na deze stappen heb ik herbestemmen binnen de architectuur bekeken. Vervolgens heb ik referentieprojecten gezocht, die bij mijn casus pasten. Verder heb ik de Maassilo en de Creative Factory geanalyseerd. Als laatst heb ik de context van mijn casus geanalyseerd.Na al deze verschillende onderzoeken heb ik mijn uitgangspunten opgesteld om zo tot een geschikt concept uit te komen.

Resultaat

Als resultaat heb ik mijn concept van Groen op Hoogte verder uitgewerkt tot een compleet ontwerp. In mijn ontwerp heb ik al mijn ideeën getoetst aan mijn concept, om zo een goed geschikt ontwerp te kunnen creëren. Dit ontwerp bestaat uit twee verschillende onderdelen, een kantine ruimte voor de Creative Factory en een gewassen verbouwruimte in de silo’s. Door verschillende berekeningen uit te voeren ben ik achter gekomen wat de opbrengst van zo’n gewassen verbouwruimte zou zijn. Hierdoor verdienen de investeerders op termijn hun geld terug.

Opleiding(en)

  • Bouwkunde

Type

Afstuderen

Aan dit project werkten mee

Halil Uysal

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen