Ga direct naar de content

Youri en Astrid zijn peercoach

Youri en Astrid studeren allebei Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (BML) en zijn ook peercoach.

Youri is tweedejaarsstudent BML. Hij heeft zijn propedeuse in één keer gehaald met gemiddeld een 7 of hoger. Nu is hij aan de slag als peercoach. Hij begeleidt eerstejaarsstudenten met wis- en scheikunde vraagstukken.

Youri: "Ik heb bewust gekozen om peercoach te worden. Hiermee kan ik ervaring opdoen en mijn kennis overdragen aan anderen. Dat is een belangrijke competentie die ik nodig heb later in mijn werk. En ik vind het een leuke aanvulling op mijn cv. Ook vind ik het wel spannend om ineens voor een klas te staan."

Astrid is peercoach geworden omdat ze het erg leuk vindt anderen te helpen met het begrijpen van de stof. "Je leert er veel van om voor een grote groep staan, zoals presenteren. Natuurlijk krijg ik er ook  studiepunten voor en bovendien kan ik er zelfs wat mee verdienen. Als peercoach heb ik ook een speciale peercoachcursus gekregen, dat staat ook goed op je CV. Deze ervaring kan ik later ook gebruiken om bijvoorbeeld stagiairs te begeleiden."