Ga direct naar de content

Bedrijfskunde MER voltijd

Vierjarige bachelor in het Nederlands, start in september

De opleiding Bedrijfskunde MER maakt je tot een echt multitalent. Je combineert kennis en vaardigheden vanuit verschillende vakgebieden bij het analyseren en oplossen van bedrijfskundige vraagstukken.

Als afgestudeerde aan de opleiding Bedrijfskunde MER ben je een echte samenwerker. Je opereert als professional tussen vakspecialisten voor goede resultaten. Je zorgt ervoor dat mensen de juiste beslissingen kunnen nemen, omdat je de situatie inzichtelijk kunt maken. Je communiceert helder en begrijpt de taal en de belangen van verschillende partijen. Tijdens de opleiding krijg je inhoudelijke kennis mee van de verschillende disciplines die het bedrijfskundige werkveld bestrijken. Hierdoor ben je in staat om uitdagingen aan te gaan, problemen te voorzien en de juiste adviezen te verstrekken aan verschillende stakeholders. In je opleiding staat je toekomstige werkveld centraal. Daardoor kun je na het behalen van je diploma met kracht en visie aan het werk, zowel in het (internationale) bedrijfsleven, het MKB als bij de overheid.

Deze opleiding wordt onderdeel van de nieuwe Rotterdam Business School.

Vraag de brochure aan

Brochure aanvragen

Woon je in het buitenland? Vraag dan de brochure(s) aan via e-mail.

Bedrijfskunde MER voltijd

  Meer brochures toevoegen (max 5)

  Studie in Cijfers

  Meer info: studiekeuze123.nl Publicatiedatum 21-05-2015 Meer info
  Deze opleiding
  Landelijk gemiddelde
  student tevredenheid
  Deze opleiding 3.4
  Landelijk gemiddelde 3.8
  aantal eerstejaars
  Deze opleiding 223
  Landelijk gemiddelde 169
  ervaren contacttijd eerstejaars
  Deze opleiding 18-24
  Landelijk gemiddelde 12-18
  doorstroom naar tweede jaar
  Deze opleiding 57%
  Landelijk gemiddelde 59%
  diploma binnen 5 jaar
  Deze opleiding 41%
  Landelijk gemiddelde 46%
  doorstuderen
  Deze opleiding 18%
  Landelijk gemiddelde 20%
  landelijk gemiddelde arbeidsmarkt
  Landelijk gemiddelde 55%

  Opbouw

  Hoe is de opleiding opgebouwd?
  Leerlijnen

  Om onze Rotterdamse praktijkgerichte aanpak en jouw talentontwikkeling te vertalen naar het onderwijs hanteert Hogeschool Rotterdam drie leerlijnen: kennisgestuurd, praktijkgestuurd en studentgestuurd onderwijs.

  Aan het begin ontwikkel je vooral je kennis. Dat gebeurt in hoor- en werkcolleges, practica en trainingen. Je krijgt opdrachten om die kennis toe te passen in vraagstukken uit je beroep. Die pak je zelfstandig of samen met andere studenten aan.

  Later ga je meer en meer de praktijk in. Altijd met begeleiding van je persoonlijke coach. Je leert reële beroepsvraagstukken aan te pakken, bijvoorbeeld in projecten, waar mogelijk voor een 'echte' opdrachtgever. Daarnaast stel je voor een deel je eigen opleiding samen door middel van keuzevakken, je stageplaats(en), een minor en je afstudeeropdracht of -onderzoek in het laatste jaar.

  Elke opleiding vult de leerlijnen op haar eigen manier in, zodat het onderwijs goed aansluit op jouw situatie en achtergrond én op de beroepen waarvoor je opgeleid wordt. Door deze combinatie van leerlijnen zijn onze opleidingen niet alleen uniek, maar ook echt Rotterdams.

  Het eerste jaar

  Het eerste jaar is bedoeld om je een goede indruk te geven van de opleiding en de beroepen waarvoor Bedrijfskunde MER opleidt. Je maakt kennis met de disciplines bedrijfskunde, economie, management en recht in verschillende (praktijk)opdrachten die je individueel of in groepsverband uitvoert. Je ontwikkelt je communicatieve vaardigheden – schriftelijk en mondeling – in de Nederlandse en Engelse taal en je volgt bedrijfskundige, juridische en economische vakken.

  Na het eerste jaar

  In de hoofdfase ga je dieper in op de stof en maak je verder kennis met het (internationale) werkveld. Inspirerende en invloedrijke personen uit het bedrijfsleven geven gastcolleges. In het tweede jaar staat de overheid, non-profit organisatie en de internationale beroepscontext centraal. Ook doe je in dit jaar een buitenlandse ervaring op tijdens de international week. In het derde jaar leer je op managementniveau beslissingen te nemen en loop je stage. In het vierde jaar studeer je af en onderzoek je een concreet probleem bij een organisatie en doe je een voorstel voor procesoptimalisatie.

  Keuze en begeleiding

  Tijdens je opleiding kun je kiezen uit zo'n driehonderd keuzevakken. Dit biedt je de kans om over de grenzen van je eigen opleiding heen te kijken en om invulling te geven aan je specifieke leerbehoeften. Soms blijkt tijdens of al vóór de opleiding dat je moeite hebt met een bepaald vak. Dan is het nuttig je kennis hiervan bij te spijkeren. Hogeschool Rotterdam biedt hiervoor zowel vóór als tijdens de opleiding mogelijkheden.

  Afhankelijk van je opleiding kun je zelf een stageplek uitzoeken. Via een minor in de hoofdfase van je studie kies je een bepaald profiel waarmee je jezelf kunt onderscheiden. Ook de afstudeeropdracht die je kiest, geeft een persoonlijke inkleuring aan je opleiding.

  Iedere student is uniek en heeft zijn eigen ideeën over wat hij in zijn studie wil bereiken. In onze begeleiding maken we je bewust van je capaciteiten, kansen en uitdagingen. Zo helpen we je om jezelf te overtreffen en het beste uit jezelf te halen. Als student krijg je een coach (docent) die je begeleidt en de studievoortgang in de gaten houdt. Ook kun je een peercoach krijgen: een ouderejaarsstudent die een jongerejaars begeleidt.

  Stage lopen

  In het eerste semester van het derde jaar loop je stage. De stage omvat vaak een meervoudige opdracht met uitvoerende componenten.

  Bekijk in onderstaand filmpje hoe Pirmin Blaak zijn stage bij Atomic Energy Drink ervaart.

  Minors

  In de laatste fase van je opleiding verdiep je je door middel van een minor in je vakgebied of verbreed je je kennis in een door jou gewenste richting.

  Bekijk de minors

  Student van een andere hogeschool?

  Ben je student bij een andere hogeschool en wil je een minor bij Hogeschool Rotterdam volgen? Bekijk je mogelijkheden op Kiesopmaat.nl. De minors van Hogeschool Rotterdam duren een half jaar (september - februari) en leveren 30 EC (studiepunten) op.

  Afstuderen

  Het laatste half jaar van de opleiding besteed je aan je afstudeeropdracht. Je gaat daarvoor op afstudeerstage bij een bedrijf of organisatie.

  Internationale mogelijkheden

  Bij Bedrijfskunde MER is internationalisering een belangrijk onderdeel van de opleiding. Rotterdam is een wereldstad die mondiaal steeds meer op de kaart wordt gezet. Je kunt op verschillende manieren een extra dimensie aan je opleiding toevoegen: uitwisselingsweken met buitenlandse partnerinstellingen, studiereizen en stage lopen of afstuderen in het buitenland. Een studieperiode of stage in het buitenland vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en is bovendien een unieke kans om met mensen in een andere omgeving te werken of studeren.

  Vakken

  Een indicatie van de vakken die je kunt verwachten

  Honoursprogramma

  Ben je gemotiveerd om uit te groeien tot excellente beroepsbeoefenaar, wil je meer energie in je studie steken en een plus op je cv zetten, dan biedt de opleiding Bedrijfskunde MER een honoursprogramma voor je aan.

  Als je het honoursprogramma succesvol hebt gevolgd en afsluit aan het einde van je vierde jaar, krijg je een honours degree bij je diploma en de aantekening 'excellente professional'.

  Bekijk meer informatie over het Honoursprogramma

   

  Honoursprogramma

  Ben je gemotiveerd om uit te groeien tot excellente beroepsbeoefenaar, wil je meer energie in je studie steken en een plus op je cv zetten, dan biedt de opleiding Bedrijfskunde MER een honoursprogramma voor je aan.

  Als je het honoursprogramma succesvol hebt gevolgd en afsluit aan het einde van je vierde jaar, krijg je een honours degree bij je diploma en de aantekening 'excellente professional'.

  Bekijk meer informatie over het Honoursprogramma

   

  Onderwijsvorm

  Hoe is het onderwijs ingericht?
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  4 dagen school per week
  25 uren zelfstudie per week
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  4 dagen school per week
  25 uren zelfstudie per week
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  Legenda
  Praktijk
  Keuzeruimte
  Theorie
  Begeleiding

  Na je studie

  Wat kun je doen na je opleiding?
  Na je afstuderen

  Gefeliciteerd! Je hebt je Bachelor of Business Administration (BBA) gehaald. Deze titel mag je achter je naam voeren. 

  Bij je diploma ontvang je een diplomasupplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je diploma eenvoudiger aantonen in het buitenland bij de toelating tot een vervolgstudie of bij het vinden van een baan.

  Heb je het Honoursprogramma gevolgd? Dan krijg je ook een honours degree, waarmee je je doorzettingsvermogen en extra kennis kunt aantonen.

  Beroepen

  Voorbeelden van functies van afgestudeerden van de opleiding zijn: accountmanager bij bank- en verzekeringswezen; beleidsmedewerker op diverse beleidsterreinen bij overheden; intern adviseur; coördinator, teamleider van MKB bedrijf; medewerker kwaliteitszorg; auditor van processen en kwaliteitssystemen (ISO, INK); commercieel medewerker; juridisch medewerker; projectleider en subsidieadviseur.

  Doorstuderen

  De opleiding heeft een samenwerkingsverband met de Rotterdam School of Management (Erasmus Universiteit). We bieden je de mogelijkheid om in één collegejaar zowel het premaster programma af te ronden als je hbo-bachelor te behalen. Dit betekent dat je daarna gelijk kunt deelnemen aan één van de 12 verschillende bedrijfskundige masters op de RSM; dit levert een volledig collegejaar voordeel op ten opzichte van reguliere HR-studenten.

  Huidige arbeidsmarkt

  Bron: landelijke cijfers HBO-Monitor 2014

  Locaties

  Waar ga je studeren?

  Museumpark

  Museumpark 40 3015 CX Rotterdam

  Niet op zoek naar deze opleiding?

  Kijk ook eens naar deze opties
  • Human Resource Management voltijd

   Wil jij werken als personeelsadviseur, loopbaancoach of een uitzendbureau runnen? Ga dan Human Resource Management (HRM) studeren aan Hogeschool Rotterdam.

  • Technische Bedrijfskunde voltijd

   Als technisch bedrijfskundige ben je breed opgeleid en veelzijdig inzetbaar. Een bedrijfskundige die werkt in een technische omgeving, het bedrijfsleven, de zakelijke dienstverlening of de industrie.

  • Business IT & Management voltijd

   Houd je er van om oplossingen te bedenken voor ICT-problemen? Dan is de opleiding Business IT & Management van Hogeschool Rotterdam iets voor jou.

  We gebruiken cookies om de website te verbeteren.