Ga direct naar de content

Bedrijfseconomie deeltijd

Vierjarige bachelor in het Nederlands, start in september

Werk je al een aantal jaren in een functie als administrateur of boekhouder? Zou je graag willen doorgroeien naar een management- of adviesfunctie? Kies dan voor de hbo-opleiding Bedrijfseconomie.

Je werkt al een tijd als administrateur of boekhouder en je zou wel willen doorgroeien naar een management- of adviesfunctie, maar daarvoor wordt hbo-niveau gevraagd. Dat heb je niet, tenminste: niet op papier. Je bent misschien wel eens begonnen met studeren of hebt al een aantal cursussen op hbo-niveau gevolgd, maar nu wil je ook het bijbehorende diploma en de carrièreperspectieven! Tijd dus voor een nieuwe stap in je loopbaan. Je kiest voor de deeltijdopleiding Bedrijfseconomie van Hogeschool Rotterdam. Afhankelijk van je eigen kennis en ervaring duurt de opleiding tussen de één en vier jaar. Uiteraard krijg je de begeleiding en hulp waar jij behoefte aan hebt.

Als bedrijfseconoom beoordeel je financiële analyses zoals begrotingen, resultatenrekeningen en investeringsplannen. Je overziet de financiële gevolgen van beleidsbeslissingen en geeft hierover advies. Als bedrijfseconoom kom je in aanmerking voor functies in het hogere kader van organisaties. Denk aan controller, plannings- en budgetteringsmedewerker, administrateur en beleggings- of kredietadviseur. Niet alleen in Nederland, maar ook bij buitenlandse ondernemingen of multinationals.

De opleiding Bedrijfseconomie biedt je een prettige, veilige en goedlopende onderwijsomgeving. Je wordt opgeleid tot professional: innovatief, praktisch en resultaatgericht, maatschappelijk betrokken, ondernemend en gericht op samenwerking. Voorwaarden voor een succesvolle start van je opleiding zijn inzet en motivatie, rekenvaardigheid en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Deze opleiding is onderdeel van de Rotterdam Business School.

Opbouw

Hoe is de opleiding opgebouwd?
Onderwijsvisie

Bij de opleidingen van Hogeschool Rotterdam voelt iedereen zich welkom en hoort iedereen erbij. Studenten en docenten kennen elkaar en weten elkaar te vinden. De docenten doen er alles aan om je te begeleiden bij je studie op een manier die bij jou past. Dit vraagt van jou betrokkenheid en een actieve inzet. Samen maken we het onderwijs.

Kenmerkend voor het onderwijs van Hogeschool Rotterdam is de aandacht voor:

 • De kennisbasis van het beroep
 • Handelen in de beroepspraktijk
 • Je eigen professionele identiteit

Al deze elementen komen steeds aan bod tijdens de opleiding. In het begin ligt de nadruk op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden, maar direct komt ook de praktijk aan bod. Je leert reële beroepsvraagstukken aan te pakken, in samenwerking met medestudenten, docenten, professionals uit de praktijk en praktijkgerichte onderzoekers. In het begin krijg je veel begeleiding van je docent, later neem je steeds meer het heft in eigen handen. Tijdens je studie leer je jezelf steeds beter kennen en ontdek je wat jouw unieke kwaliteiten zijn als beroepsbeoefenaar.

Het eerste jaar

In het propedeusejaar volg je vakken als algemene en bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie, (belasting)recht, informatica, administratieve organisatie en management. Deze vakken helpen je bij het verwerven van economische basiskennis, de doelstelling van het eerste jaar. Om je kennis verder uit te breiden, kun je ook regelmatig colleges volgen van gastsprekers uit het bedrijfsleven.

Na het eerste jaar

In het tweede jaar krijg je een aantal nieuwe vakken, zoals Engels en externe verslaggeving. Je verbreedt je kennis, leert zelfstandig problemen te formuleren, analyseren en oplossen en je kunt statistisch materiaal vervaardigen en interpreteren. Daarnaast krijg je vakken die specifiek zijn voor jouw opleiding. Ook oefen je met het leiden van gesprekken, onderhandelingen en vergaderingen en leer je zowel in het Nederlands als in het Engels rapportages op te stellen en presentaties te geven.

Werk en studie

Bij deze opleiding stellen we eisen aan je werkervaring en/of werksituatie. De exacte eisen vind je onder de toelatingsvoorwaarden.

Keuze en ondersteuning

Keuze

Tijdens je opleiding kun je kiezen uit zo'n driehonderd keuzevakken. Dit biedt je de kans om over de grenzen van je eigen opleiding heen te kijken en om invulling te geven aan je specifieke leerbehoeften. Via een minor in de laatste fase van je studie kun je bij de meeste deeltijdopleidingen kiezen voor een bepaald profiel waarmee je jezelf kunt onderscheiden. Ook de afstudeeropdracht die je kiest, geeft een persoonlijke inkleuring aan je opleiding.

Ondersteuning

Iedere student is uniek en heeft zijn eigen ideeën over wat hij in zijn studie wil bereiken. In onze ondersteuning maken we je bewust van je capaciteiten, kansen en uitdagingen. Soms blijkt tijdens of al vóór de opleiding dat je moeite hebt met een bepaald vak. Dan is het nuttig je kennis hiervan bij te spijkeren. Als student krijg je ook een coach (docent) die je begeleidt en de studievoortgang in de gaten houdt.

Minors

In de laatste fase van je opleiding verdiep je je door middel van een minor in je vakgebied of verbreed je je kennis in een door jou gewenste richting. 

Bekijk de minors

Vakken

Een indicatie van de vakken die je kunt verwachten

Onderwijsvorm

Hoe is het onderwijs ingericht?
 • Praktijk
 • Theorie
 • Keuzeruimte
 • Begeleiding
2 dagen school per week
20 uren zelfstudie per week
 • Praktijk
 • Theorie
 • Keuzeruimte
 • Begeleiding
 • Praktijk
 • Theorie
 • Keuzeruimte
 • Begeleiding
 • Praktijk
 • Theorie
 • Keuzeruimte
 • Begeleiding
Legenda
Praktijk
Keuzeruimte
Theorie
Begeleiding

Na je studie

Wat kun je doen na je opleiding?
Na je afstuderen

Gefeliciteerd! Je hebt je Bachelor of Science (BSc) gehaald. Deze titel mag je achter je naam voeren. 

Bij je diploma ontvang je een diplomasupplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je diploma eenvoudiger aantonen in het buitenland bij de toelating tot een vervolgstudie of bij het vinden van een baan.

Beroepen

De opleiding bereidt je voor op zeer uiteenlopende functies. Je wordt opgeleid tot professional: innovatief, praktisch en resultaatgericht, maatschappelijk betrokken, ondernemend en gericht op samenwerking. Je maakt kennis met de functies financieel administrateur, business controller, treasurer, AO-specialist, risk manager, auditor of ondernemer. Na je studie kun je aan de slag bij het Midden- en Kleinbedrijf, maar ook bij multinationals, in zowel private als publieke sectoren.

Financieel administrateur

Als financieel administrateur breng je alle financiële processen binnen een organisatie in kaart en adviseer je hoe die processen (beter) kunnen worden beheerst. Je bent de financiële spin in het web. Je maakt en beoordeelt financiële analyses, zoals begrotingen, resultatenrekeningen, jaarstukken en investeringsplannen. Je brengt mensen en middelen bij elkaar en je bewaakt de effectiviteit en efficiency van de bedrijfsprocessen. Je werkzaamheden zijn veelzijdig, afhankelijk van de grootte van de organisatie en je ervaring.

Doorstuderen

Met je bachelor op zak kun je nog doorstuderen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een post-hbo master, zoals de Master in Consultancy and Entrepreneurship of de Master in Finance and Accounting. Je kunt er ook voor kiezen om door te studeren aan een universiteit.

Locatie

Waar ga je studeren?
 • Kralingse Zoom

 • Studeren in Rotterdam

Niet op zoek naar deze opleiding?

Kijk ook eens naar deze opties
 • Bedrijfskunde MER deeltijd

  Ben jij een multitalent dat zowel in het bedrijfsleven als bij de (semi)overheid aan de slag wil kunnen, dan is de opleiding Bedrijfskunde MER iets voor jou.

 • Commerciële Economie deeltijd

  Wil jij een nieuw product succesvol op de markt zetten of zorgen dat meer mensen een product kopen? Met de opleiding Commerciële Economie leer je dit allemaal.

 • Business IT & Management deeltijd

  Houd je er van om oplossingen te bedenken voor ICT-problemen? Dan is de opleiding Business IT & Management van Hogeschool Rotterdam iets voor jou.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.