Menu Zoeken English

United Mobility

Hogeschool Rotterdam

Doel van het project is een ultralicht voertuig te ontwerpen voor interstedelijke vervoer in de toekomst.

Vraagstelling

Tweede en derdejaars studenten Automotive kregen de opdracht een ultralicht en ultra zuinig voertuig te ontwerpen voor toekomstig interstedelijke vervoer dat op termijn als autonoom voertuig onderdeel deel kan uitmaken van een coöperatief mobiliteitssysteem. Voertuigen zullen in de toekomst veel schoner en efficiënter zijn. Het klimaat verandert en fossiele brandstoffen worden steeds schaarser. Ook wordt rekening gehouden met de luchtkwaliteit in de binnensteden.

Aanpak

Door aan deze onderwerpen aandacht te besteden in de form van een “United Mobility” project wordt er door studenten kennis opgedaan over deze onderwerpen. Wat het bijzondere is aan het “United Mobility” project is dat er samen met innovators en bedrijven een kennisgroep wordt gecreëerd om samen met studenten te innoveren. (Samenwijs)

Resultaat

Er zijn twee concepten gemaakt door de studenten van het “United Mobility” project de UM2 en UM3. Dit is gedaan door een mix van tweede en derdejaars studenten waarbij de kennisdeling met externe partijen en bedrijven een belangrijke rol heeft gespeeld. Het resultaat is uitgewerkt in een 3D CAD model en een 1:1 Mock-up. Dit project is een onderdeel van Centre of Practice Future Mobility.

Opleiding(en)

  • Automotive

Type

Project

Begeleider(s)

R.M.M. Hogt

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen