Marieke van der Hoek-Vijfvinkel

Docent en coach bij Ad Ondernemen

Het contact met mijn studenten en collega's maakt mijn werk het leukst

Mijn naam is Marieke van der Hoek-Vijfvinkel en ik werk sinds 2013 bij de Rotterdam Academy. Ik ben docent en coach bij Ad Ondernemen en ik geef het hogeschoolbrede keuzevak over de 7 Eigenschappen van Stephen Covey. Daarnaast heb ik heb mijn eigen ontwerpbureau, atelier M5. In opdracht werk ik als interieurontwerper, fotograaf en illustrator. Ook werk ik momenteel aan een boek voor jonge mensen die te maken krijgen met een chronische ziekte.

Wat de opleiding Ad Ondernemen zo leuk maakt is dat studenten aan deze opleiding beginnen met een droom, een eigen onderneming starten. Het is mooi om te zien hoe de studenten in een relatief korte tijd (2 jaar) zich zo enorm ontwikkelen. Dat hebben ze zelf niet eens altijd door en ik vind het mooi om ze te daar af en toe op te wijzen.

"Het contact met mijn studenten en collega's maakt mijn werk het leukst. Naast dat er hard gewerkt wordt is er ook ruimte voor humor en gezelligheid. Het is mooi om te zien hoe we elkaar inspireren!"

Wat ik studenten graag wil meegeven is, dat je veel meer aankan dan je denkt! Als het leven even niet meezit, vertrouw dan op je veerkracht. Dat is niet iets wat iedereen zomaar heeft, maar dit kun je zeker ontwikkelen. Tegenslag kan je sterker maken, als je ermee om weet te gaan.