Menu Zoeken English

Ondernemen duaal

 • Duur en startmoment

  2 jaar, september

 • Opleidingstype

  Duaal Associate degree , ook beschikbaar in voltijd

 • Taal

  Nederlands

Deze tweejarige, praktijkgerichte Ad is bedoeld voor professionals en afgestudeerden uit het mbo en havo, die zich als zelfstandig ondernemer willen vestigen of hun kennis willen verdiepen.

Altijd al gedroomd van het opzetten van je eigen bedrijf? Of wil je als ondernemer je kennis verdiepen en je verder ontwikkelen? Is jouw ambitie om te winnen? Ben je daarvoor bereid om te lijden? Wil je leren leiden en heb je voldoende incasseringsvermogen om aan jouw verbeterpunten te werken? Dan zit je goed bij de Associate degree Ondernemen. Deze opleiding helpt je bij het starten of uitbouwen van een eigen bedrijf. De focus ligt op vijf kerncompetenties: marketing, finance, ondernemen, persoonlijke ontwikkeling en communicatieve vaardigheden. Deze competenties komen tijdens de opleiding in theorie én praktijk ruim aan bod. 

De opleiding is in samenwerking met het bedrijfsleven en diverse brancheverenigingen opgezet. Hierdoor krijg je de juiste ingrediënten aangereikt om als ondernemer een eigen bedrijf te starten. Je sluit de opleiding af met het wettelijk erkend Associate degree-diploma. Echter wij beloven onze studenten niet alleen een diploma; wij beloven vooruitgang, passie, lef en een manier van werken en leren die jou helpt om te excelleren als ondernemer!

Vraag de brochure aan

Brochure aanvragen

Geslacht
Woon je in het buitenland? Vraag dan de brochure(s) aan via e-mail.

Ondernemen duaal

  Opbouw

  Hoe is de opleiding opgebouwd?

  Onderwijsvisie

  Bij de opleidingen van Hogeschool Rotterdam voelt iedereen zich welkom en hoort iedereen erbij. Studenten en docenten kennen elkaar en weten elkaar te vinden. De docenten doen er alles aan om je te begeleiden bij je studie op een manier die bij jou past. Dit vraagt van jou betrokkenheid en een actieve inzet. Samen maken we het onderwijs.

  Kenmerkend voor het onderwijs van Hogeschool Rotterdam is de aandacht voor:

  • De kennisbasis van het beroep
  • Handelen in de beroepspraktijk
  • Je eigen professionele identiteit

  Al deze elementen komen steeds aan bod tijdens de opleiding. Studenten (en medewerkers) hebben invloed op de manier waarop dit gebeurt in medezeggenschapsraden

  Bij de start van je studie ligt de nadruk op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden, maar direct komt ook de praktijk aan bod. Je leert reële beroepsvraagstukken aan te pakken, in samenwerking met medestudenten, docenten, professionals uit de praktijk en praktijkgerichte onderzoekers. Eerst krijg je veel begeleiding van je docent, later neem je steeds meer het heft in eigen handen. Tijdens je studie leer je jezelf steeds beter kennen en ontdek je wat jouw unieke kwaliteiten zijn als beroepsbeoefenaar.

  Duale werkplek

  Er is een aantal aanvullende randvoorwaarden als je de duale variant van de Ad Ondernemen wilt volgen: Je hebt minimaal een half jaar voor start van de opleiding een eigen bedrijf/werkt minimaal een half jaar als zelfstandig ondernemer of je bent werkzaam op hbo-niveau in een functie die aansluit bij de opleiding, bijvoorbeeld als teammanager, afdelingshoofd, filiaalhouder etc. Je werkt minimaal 28 uur en maximaal 32 uur per week. Het is niet mogelijk om als verkoper of medewerker deel te nemen, aangezien deze functies niet overeenkomen met het niveau en de competenties van de Ad Ondernemen. Vanuit de Ad Ondernemen is een coördinator 'duaal' aangesteld die in augustus met iedere student apart in gesprek gaat. De coördinator kijkt of de functie/baan van de student aansluit bij de duale variant van de Ad Ondernemen. Als blijkt dat de functie/baan aansluit bij de Ad Ondernemen, dan bespreekt de coördinator met de student welke competenties al behaald zijn en welke competenties nog behaald dienen te worden. Naar aanleiding van het gesprek met de coördinator wordt dan het programma van de student samengesteld en volgt de student een eigen - op maat gemaakt - programma.

  Keuze en ondersteuning

  Keuze

  Tijdens je opleiding kun je kiezen uit zo'n driehonderd keuzevakken uit het HR-brede aanbod. Dit biedt je de kans om over de grenzen van je eigen opleiding heen te kijken en om invulling te geven aan je specifieke leerbehoeften. Ook kun je kiezen uit het studiesuccesaanbod van de Rotterdam Academy waarbij je invulling kunt geven aan je specifieke leerbehoeften om je studievaardigheden als hbo’er te verbeteren.  Je zoekt zelf, in samenspraak met je opleiding, je duale werkplek. Ook de afstudeeropdracht die je kiest, geeft een persoonlijke inkleuring aan je opleiding.

  Ondersteuning

  Iedere student is uniek en heeft zijn eigen ideeën over wat hij in zijn studie wil bereiken. In onze ondersteuning maken we je bewust van je capaciteiten, kansen en uitdagingen. Soms blijkt tijdens of al vóór de opleiding dat je moeite hebt met een bepaald vak. Dan is het nuttig je kennis hiervan bij te spijkeren. Als student krijg je een studieloopbaancoach die je begeleidt met je studie en de studievoortgang in de gaten houdt. Ook kun je een beroep doen op het bureau Studentzaken en de studentendecaan van de Rotterdam Academy voor ondersteuning bij specifieke problemen.

  Studeren met een functiebeperking

  Heb je een functiebeperking en heb je daarvoor aanpassingen of voorzieningen nodig, dan bieden we daarvoor verschillende mogelijkheden.

  Vakken

  Een indicatie van de vakken die je kunt verwachten

  Na je studie

  Wat kun je doen na de opleiding?

  Na je afstuderen

  Gefeliciteerd! Je hebt je Associate degree (Ad) gehaald. Deze titel mag je achter je naam voeren. 

  Ook ontvang je bij je diploma een diplomasupplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je diploma eenvoudiger aantonen in het buitenland bij de toelating tot een vervolgstudie of bij het vinden van een baan.

  Alumni

  De Rotterdam Academy heeft een gezamenlijke alumniverenging voor de opleidingen Ondernemen, Management, Maintenance & Mechanics, Engineering en Pedagogisch Educatief Professional.

  'Linked-Out' is een jonge netwerkorganisatie die afgestudeerden, het beroepenveld en huidige studenten bijeen brengt. We vinden het belangrijk contact te onderhouden met oud-studenten om zo de relatie en de interactie met het beroepenveld vorm te geven en uit te bouwen.

  Blijf op de hoogte en meld je aan voor de LinkedIn-groep van alumnivereniging Linked-Out.

  Beroepen

  Na de opleiding kun je je eigen onderneming starten of ga je aan de slag in een bedrijf als ondernemende manager. Als je ervoor kiest om je eigen bedrijf te starten, houd je je als ondernemer met alle facetten van de bedrijfsvoering bezig. Van het positioneren van je product tot het bouwen aan je merk en je imago. Als 'ondernemende manager' geef je leiding aan een filiaal of een afdeling. Je bent organisatorisch sterk en weet het bestaande beleid te vertalen naar de juiste formule.

  Doorstuderen

  Nadat je de Associate degree hebt behaald, kun je eventueel doorstuderen bij een bacheloropleiding. Of je een versnelde route kunt volgen, hangt af van de bachelor die je kiest.

  Bekijk je doorstroommogelijkheden

  Locatie

  Waar ga je studeren?

  Niet op zoek naar deze opleiding?

  Kijk ook eens naar deze opties

  We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.