Ga direct naar de content

Officemanagement voltijd

Tweejarige Associate degree in het Nederlands, start in september

Met de tweejarige Ad Officemanagement kun je zowel managementondersteunende als leidinggevende functies bekleden, zoals projectcoördinator of sales assistant.

Als je na je mbo of havo je organisatorische en managementvaardigheden wilt uitbreiden, zit je goed bij Officemanagement. Je verdiept en verbreedt je kennis, vaardigheden én inzichten, de competenties die je als officemanager nodig hebt. De opleiding sluit aan bij de eisen en wensen van het bedrijfsleven. Je kansen op de arbeidsmarkt zijn dus groot. 

Goed organiseren en coördineren. Dat zit de officemanager in het bloed. Je leert over bedrijfseconomie, bedrijfsorganisatie, wet- en regelgeving en bijvoorbeeld proces- en verandermanagement. In theorie én praktijk. En vooral is de opleiding: de vaardigheid en het gevoel krijgen om het ook meteen goed te doen. Vanaf dag één van je opleiding ben je officemanager.

Vraag de brochure aan

Brochure aanvragen

Woon je in het buitenland? Vraag dan de brochure(s) aan via e-mail.

Officemanagement voltijd

  Meer brochures toevoegen (max 5)

  Opbouw

  Hoe is de opleiding opgebouwd
  Leerlijnen

  Om onze Rotterdamse praktijkgerichte aanpak en jouw talentontwikkeling te vertalen naar het onderwijs hanteert Hogeschool Rotterdam drie leerlijnen: kennisgestuurd, praktijkgestuurd en studentgestuurd onderwijs.

  Aan het begin ontwikkel je vooral je kennis, later ga je meer en meer de praktijk in. Altijd met begeleiding van je persoonlijke coach. Daarnaast stel je voor een deel je eigen opleiding samen, bijvoorbeeld via je keuzevakken en de keuze van je opdrachtgever(s) voor je praktijkprojecten of -stage. In samenspraak met de opleiding kies je meestal ook zelf je afstudeeropdracht of -onderzoek in het tweede jaar. 

  Elke opleiding vult de leerlijnen op haar eigen manier in, zodat het onderwijs goed aansluit op jouw situatie en achtergrond én op de beroepen waarvoor je opgeleid wordt. Door deze combinatie van leerlijnen zijn onze opleidingen niet alleen uniek, maar ook echt Rotterdams.

  Het eerste jaar

  In het eerste jaar werk je aan de thema's Externe & Interne omgeving en Procesanalyse. Deze thema's bestaan uit een praktijkgericht gedeelte, waar je een project of opdracht uitvoert in de praktijk. Je ontwikkelt verder studievaardigheden en beroepsprofessionele vaardigheden en je leert de theorie toe te passen in de praktijk. De nadruk ligt op het maken van een realistische studieplanning, de studievoortgang en ontwikkeling van de competenties die je voor de Ad Officemanagement nodig hebt.

  Het tweede jaar

  In het tweede jaar je aan de thema's Projectmanagement en Innovatie & Verandering. In de praktijk werk je nu zelfstandiger en daarom wordt de intensiteit van de persoonlijke vaardigheden en de studievaardigheden opgevoerd. Ook de in de theorie verwachten we meer zelfstandigheid van je. Aan het einde van de opleiding studeer je af met een praktijkonderzoek en een assessment.

  Keuze en begeleiding

  Tijdens je opleiding kun je kiezen uit zo'n driehonderd keuzevakken. Dit biedt je de kans om over de grenzen van je eigen opleiding heen te kijken en om invulling te geven aan je specifieke leerbehoeften. Soms blijkt tijdens of al vóór de opleiding dat je moeite hebt met een bepaald vak. Dan is het nuttig je kennis hiervan bij te spijkeren. Hogeschool Rotterdam biedt hiervoor zowel vóór als tijdens de opleiding mogelijkheden. Afhankelijk van je opleiding kun je zelf je opdrachtgever(s) voor je praktijkopdrachten/-stage uitzoeken. Ook de afstudeeropdracht die je kiest, geeft een persoonlijke inkleuring aan je opleiding.

  Iedere student is uniek en heeft zijn eigen ideeën over wat hij in zijn studie wil bereiken. In onze begeleiding maken we je bewust van je capaciteiten, kansen en uitdagingen. Zo helpen we je om jezelf te overtreffen en het beste uit jezelf te halen. Als student krijg je een coach (docent) die je begeleidt en de studievoortgang in de gaten houdt. Ook kun je een peercoach krijgen: een ouderejaarsstudent die een jongerejaars begeleidt.

  Afstuderen

  De afstudeeropdracht (7 studiepunten) bestaat uit een rapportage over de wijze waarop een praktisch probleem binnen een organisatie is aangepakt/onderzocht en de resultaten van de bevindingen.

  Praktische vragen

  De Ad Officemanagement is afgestemd op de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. De opleiding sluit ook aan op je vooropleiding. We hanteren een leerstijl die bij je past. Met de kennis die je opdoet tijdens hoorcolleges, zelfstudie en trainingen gaan we snel aan de slag.

  Vraagstukken of situaties uit de beroepspraktijk helpen je de juiste vaardigheden te verkrijgen. Tijdens projecten, leerwerk casussen en simulaties oefen je de toekomstige, dagelijkse praktijk.

  • Voor het bedrijf Stichting Jarige Job hebben studenten Officemanagement diverse evenementen georganiseerd waarvan de opbrengst naar het goede doel ging. Studenten konden zo leren om evenementen te organiseren, en met de opbrengst van 12.474,11 euro kon de stichting 356 kinderen een mooie verjaardag bezorgen.
  • Voor stichting Maatschappelijke Dienstverlening Alexander heeft een groep studenten onderzocht en geadviseerd hoe meer medewerkers gebruik gaan maken van het bedrijfssportabonnement dat wordt aangeboden.

  Vakken

  Een indicatie van de vakken die je kunt verwachten

  Onderwijsvorm

  Hoe is het onderwijs ingericht?
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  5 dagen school per week
  20 uren zelfstudie per week
  • Praktijk
  • Theorie
  • Keuzeruimte
  • Begeleiding
  Legenda
  Praktijk
  Keuzeruimte
  Theorie
  Begeleiding

  Na je studie

  Wat kun je doen na je opleiding?
  Na je afstuderen

  Gefeliciteerd! Je hebt je Associate degree (Ad) gehaald. Deze titel mag je achter je naam voeren. 

  Ook ontvang je bij je diploma een diplomasupplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je diploma eenvoudiger aantonen in het buitenland bij de toelating tot een vervolgstudie of bij het vinden van een baan.

  Alumni

  De Rotterdam Academy heeft een gezamenlijke alumniverenging voor de opleidingen Ondernemen, Officemanagement, Maintenance & Mechanics, Engineering en Pedagogisch Educatief Medewerker.

  'Linked-Out' is een jonge netwerkorganisatie die afgestudeerden, het beroepenveld en huidige studenten bijeen brengt. We vinden het belangrijk contact te onderhouden met oud-studenten om zo de relatie en de interactie met het beroepenveld vorm te geven en uit te bouwen.

  Blijf op de hoogte en meld je aan voor de LinkedIn-groep van alumnivereniging Linked-Out.

  Typen functies

  De Ad Officemanagement leidt op voor twee typen functies: management-ondersteunende functies en leidinggevende functies.

  Management-ondersteunende functies

  In deze functies ondersteun je het management op organisatorisch/bestuurlijk, inhoudelijk en administratief vlak. Denk bijvoorbeeld aan het inwinnen van informatie, het voorbereiden van beleid, het nemen van initiatieven en de bewaking van een proces of project. Ook werk je samen met mensen met zeer uiteenlopende functies. Kortom, je hebt een breed takenpakket. Je moet dus snel en effectief kunnen handelen.

  Leidinggevende functies

  In deze functies ben je verantwoordelijk voor een afgebakend gebied of (eigen) afdeling in een organisatie. Ook heb je beslissingsbevoegdheid en geef je mede sturing aan bedrijfsprocessen. Je draagt actief bij aan het optimaal functioneren van het bedrijf. Daarnaast heb je een duidelijke visie, stelt doelen en weet mensen op integere, inspirerende en motiverende wijze aan te sturen. 

  Bekijk een aantal voorbeelden van functies

  Doorstuderen

  Nadat je de Associate degree hebt behaald, kun je eventueel doorstromen naar de bacheloropleiding Bedrijfskunde MER van Hogeschool Rotterdam. Het programma daarvan sluit aan op de Ad Officemanagement. Je kunt dan in twee jaar je bachelor behalen.

  Locaties

  Waar ga je studeren?

  Je volgt lessen op twee locaties: Pieter de Hoochweg en Oceaanhuis.

  Pieter de Hoochweg

  Pieter de Hoochweg 129 3024 BG Rotterdam

  Je volgt lessen op twee locaties: Pieter de Hoochweg en Oceaanhuis.

  Oceaanhuis

  Westzeedijk 507 3024 EL Rotterdam

  Niet op zoek naar deze opleiding?

  Kijk ook eens naar deze opties
  • Bedrijfskunde MER voltijd

   Ben jij een multitalent dat zowel in het bedrijfsleven als bij de (semi)overheid aan de slag wil kunnen, dan is de opleiding Bedrijfskunde MER iets voor jou.

  • Ondernemen voltijd

   Droom jij van je eigen bedrijf of wil je jouw bedrijf succesvoller maken? Volg de Ad Ondernemen aan Hogeschool Rotterdam.

  • Accountancy voltijd

   De Associate degree Accountancy stoomt je klaar voor werk in de financiële sector. Na twee jaar kun je professionals ondersteunen op het gebied van de financiële en/of fiscale dienstverlening.

  We gebruiken cookies om de website te verbeteren.