Menu Zoeken English

Docent Okke heeft de opleiding hard zien groeien

Sinds 2015 docent bij de opleiding

Sinds 2015 ben ik hogeschooldocent bij de Ad-opleiding Crossmediale communicatie. Ik heb de opleiding zien groeien van vier naar veertien klassen. We zijn een populaire opleiding omdat we afwisselend, praktijkgericht en kleinschalig onderwijs bieden, met veel mogelijkheden na je afstuderen.

Sfeer en ondersteuning

Twee derde van onze instroom komt van het mbo, een derde van de havo. Dit vormt een erg leuke mix van studenten, die van aanpakken weet. De sfeer in de klas is gezellig informeel, maar tegelijk doelgericht en professioneel. Je wordt door deskundige docenten (vrijwel allemaal afkomstig uit de beroepspraktijk) uitgedaagd en aangemoedigd. Domme vragen bestaan niet. Daarnaast word je persoonlijk begeleid door je studieloopbaancoach. Ook het decanaat, het Taalcentrum en Studentzaken helpen je met de overstap naar het hoger onderwijs, wat meer zelfstandigheid van je vraagt. Uiteraard hebben we voorzieningen voor studenten met dyslexie, ADHD of andere zaken die je studie lastiger kunnen maken. Het Museumpark is zeer centraal gelegen, prima bereikbaar en heeft veel voorzieningen, zoals computers, een mediatheek, een zonnige binnentuin, ons eigen Rac-café en een gezellige kantine.

Afwisselend onderwijs

We geven geen massale hoorcolleges, maar kleinschalige werkcolleges. Je gaat individueel of in teamverband aan de slag met interessante opdrachten van échte organisaties. Je organiseert onder andere een event voor een goed doel en je gaat een echt magazine maken. Je leert omgaan met de modernste beeldbewerkingsprogramma's, doelgroepgerichte teksten schrijven en online skills. Uiteraard ondersteund door theorielessen, maar hier ligt niet de nadruk op: we bieden immers praktijkgericht onderwijs. Halverwege jaar 2 ga je op studiereis. Tijdens het laatste semester loop je stage en studeer je af, klaar voor een toekomst in de communicatie!

Veel mogelijkheden

Na je afstuderen kan je instromen in het derde jaar van de bachelor Communicatie, maar je kan ook aan de slag. Met een Ad-diploma Crossmediale communicatie kan je op hbo-niveau onder meer een baan vinden als communicatiemedewerker, in de reclame, de marketing of de PR, als social mediaspecialist, maar ook voor jezelf beginnen als vlogger, blogger of met je eigen communicatiebureau. Zien we jou beginnen in september 2020? Je bent van harte welkom.

Okke de Jong

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen