Menu Zoeken English

WoonWijzer

Onderdeel van de Academische Werkplaats Samen Doen!

Prettig wonen is geen bijzaak en geen luxe, maar noodzaak. Wonen betekent een plek hebben waar iemand zich veilig moet voelen, een basis, waar je tot jezelf kunt komen, zeggenschap hebt en waar je vrienden ontvangt. Als je thuis niet prettig aanvoelt, dan kun je ook niet meedoen in de samenleving. Een adequate woonplek is voor mensen met autisme niet vanzelfsprekend. In het kader van de Academische Werkplaats Autisme Samen Doen! gaan Kenniscentrum Zorginnovatie en haar samenwerkingspartners een WoonWijzer ontwikkelen, waarin bestaande en nieuwe kennis over wonen wordt gebundeld en toegankelijk wordt gemaakt.

Toon:

In de WoonWijzer zal aandacht zijn voor wonen in verschillende levensfasen, voor verschillende gezinssamenstellingen en voor mogelijke vormen van ondersteuning bij wonen. De WoonWijzer zal ook een link hebben met het gemeentelijke beleid.

In de werkgroep Wonen, onderdeel van Academische Werkplaats Samen Doen!, participeren twee ervaringsdeskundigen, vijf leden uit organisaties die zorg en ondersteuning bieden aan mensen met autisme, en vier medewerkers van Hogeschool Rotterdam, Kenniscentrum Zorginnovatie. Mieke Cardol, lector ‘Disability Studies; Diversiteit in participatie’ is trekker van de werkgroep Wonen.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen