Ga direct naar de content

Methodiekbeschrijving slachtoffers 'loverboys' in de JeugdzorgPlus

Beschrijving en ontwikkeling van een integrale behandelmethodiek voor jonge vrouwelijke slachtoffers van 'loverboys'.
Publicatiedatum: 01 september 2015

Het lectoraat Disability Studies; Diversiteit in Participatie van Hogeschool Rotterdam heeft samen met Expertisecentrum Jeugd van Hogeschool Leiden de opdracht gekregen een basis te leggen voor een methodiekbeschrijving die speciaal is afgestemd op deze doelgroep.

Toon:

Het onderzoek naar de methodiek heeft geleid tot een intern rapport dat als basis dient voor de verdere methodiekontwikkeling. In dit rapport is verslag gedaan van de literatuurstudie, het onderzoek onder de meisjes en jonge vrouwen en ouders en is de huidige werkwijze beschreven. Ook zijn aanbevelingen gedaan voor de toekomst. Er ligt nu een goede basis op grond waarvan vervolgstappen gezet gaan worden. 

Er wordt onder andere gewerkt aan een beknopte handleiding voor medewerkers, wetenschappelijke artikelen over het onderzoek onder meisjes en ouders, en over de unieke onderzoeksmethode die in dit project is gevolgd.

In de derde plaats wordt nu in samenwerking met het team van Hestia gewerkt aan de implementatie van de aanbevelingen, ook dit gebeurt door middel van co-creatie.

Publicaties

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.