Ga direct naar de content

Dit is ons leven

Een film en onderwijsprogramma over het gezinsleven met een meervoudig complex gehandicapt kind
Publicatiedatum: 01 februari 2016

De geboorte van een ernstig meervoudig beperkt kind heeft een enorme impact op het leven van het gezin. Niet alleen door de intensieve ziekenhuiszorg die veelal noodzakelijk is, maar ook door de zoektocht en dilemma’s van ouders met betrekking tot het vormgeven van het ouderschap, gezinsleven, participatie en sociaal leven.

Toon:

Op 15 januari is de film 'Dit is ons leven' in première gegaan. 

Drieluik

In de film wordt in drie opeenvolgende portretten kennisgemaakt met Luuk, Eva en Bento en hun gezinnen. Bij de selectie van de gezinnen is gestreefd te variëren in leeftijd, en gezinssamenstelling. Elke leeftijdsfase heeft weer zijn eigen dynamiek, en uiteraard ook zorgen. In de film worden mooie momenten samen getoond, zoals genieten van luisteren naar muziek, genieten van samen spelen en genieten van de zon.Naast de ouders komen ook andere familieleden en zorgverleners van Luuk, Eva en Bento aan het woord.

Voor ouders én studenten

Deze film is gemaakt voor alle ouders van een ernstig meervoudig beperkt kind, en voor hun familie, vrienden en kennissen. Daarnaast zal de film ook gebruikt gaan worden in lesprogramma's voor studenten van de zorgopleidingen en sociale opleidingen, zodat ook zij inzicht krijgen in de thuissituatie van deze gezinnen.

Ervaringsdeskundigheid

‘Dit is ons leven’ is een film voor ouders van ouders. Dat houdt in dat de waardevolle input van ervaringsdeskundigen is meegenomen. Om die reden zijn moeders van een ernstig meervoudig beperkt kind, een zus en mantelzorgster nauw betrokken geweest bij het ontwikkelen van deze film. 

Meer over de film is te lezen op de website van BOSK.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.