Ga direct naar de content

Dit is ons Leven

Een film en onderwijsprogramma over het gezinsleven met een meervoudig complex gehandicapt kind
Publicatiedatum: 01 februari 2016

De geboorte van een ernstig meervoudig beperkt kind heeft een enorme impact op het leven van het gezin. Niet alleen door de intensieve ziekenhuiszorg die veelal noodzakelijk is, maar ook door de zoektocht en dilemma’s van ouders met betrekking tot het vormgeven van het ouderschap, gezinsleven, participatie en sociaal leven.

Toon:

Het doel is een film te maken die de hoogte- en dieptepunten, dilemma’s en veerkracht van de 8.000 tot 12.000 gezinnen met een emb-kind invoelbaar en zichtbaar maakt. Hierdoor komt ruimte voor begrip, inzicht en gesprek. Gezinnen voelen zich minder alleen en kunnen beter worden bijgestaan. Beeldmateriaal is vaak krachtiger dan woorden om nuances te tonen.

Het doel is ook om te informeren, maar ook inspireren en tonen dat het gezinsleven met een emb-kind uit veel meer bestaat dan alleen zorg. De film moet een completer en genuanceerder beeld van het gezinsleven van ouders en kinderen voor het voetlicht brengen. Dit wordt gedaan door een serie documentaire portretten van gezinslevens in te zetten als aanjager voor begrip, discussie en gesprek.

De film wordt verspreid via belangenverenigingen en netwerken van gezinnen met mcg-kinderen, waardoor uiteindelijk steeds nieuwe gezinnen in aanraking komen met de film. Het filmmateriaal zal gebruikt worden in het onderwijs op Hogeschool Rotterdam, er zal een bijbehorend lesprogramma worden ontwikkeld. Hiervoor wordt nog subsidie aangevraagd.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.