Menu English

Co-Live

Onderzoek naar ervaringen van nabestaanden en zorgverleners met de zorg in de laatste levensfase tijdens de coronacrisis

De coronacrisis heeft de zorg onder grote druk gezet. Dat geldt in het bijzonder voor zorg in de laatste levensfase. Mensen moeten op afstand afscheid nemen van iemand die hen lief is. Ook voor zorgverleners is deze situatie ingewikkeld. Wat de gevolgen hiervan zijn voor betrokkenen weten we niet. Door nu vast te leggen wat er gebeurt kunnen we lessen trekken voor de toekomst.

Toon:

De feiten overzichtelijk op een rij

Samenwerking

Via Stichting PALZON werken Erasmus MC, Amsterdam UMC, LUMC, UMC Utrecht, UMC Groningen, Maastricht UMC, Radboud UMC en Hogeschool Rotterdam samen.

In de projectgroep zijn onderzoekers betrokken van Erasmus MC (Prof. Dr. Agnes van der Heide, Dr. Ida Korfage, Liza van Lent, MSc), Amsterdam UMC (Prof. Dr. Bregje Onwuteaka-Philipsen, Dr. Roeline Pasman), de Universiteit voor Humanistiek (Prof. Dr. Anne Goossensen) en Hogeschool Rotterdam.

Financiering

Na een start op basis van  persoonlijke inzet van de onderzoekers en financiering vanuit uit eerste geldstroom wordt het vervolgonderzoek gesubsidieerd door ZonMw, vanuit het programma Palliantie. Het lectoraat Zorg om Naasten is verantwoordelijk voor een van de werkpakketten uit het project, gericht op de ervaringen van nabestaanden.

 

Hogeschool Rotterdam

Kenniscentrum Zorginnovatie

Looptijd

Maart 2020 - december 2021

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen