Menu Zoeken English

Co-Live

Onderzoek naar ervaringen van nabestaanden en zorgverleners met de zorg in de laatste levensfase tijdens de coronacrisis

De coronacrisis heeft de zorg onder grote druk gezet. Dat geldt in het bijzonder voor zorg in de laatste levensfase. Mensen moeten op afstand afscheid nemen van iemand die hen lief is. Ook voor zorgverleners is deze situatie ingewikkeld. Wat de gevolgen hiervan zijn voor betrokkenen weten we niet. Door nu vast te leggen wat er gebeurt kunnen we lessen trekken voor de toekomst.

Toon:

De feiten overzichtelijk op een rij

Samenwerking

Via Stichting PALZON werken Erasmus MC, Amsterdam UMC, LUMC, UMC Utrecht, UMC Groningen, Maastricht UMC, Radboud UMC en Hogeschool Rotterdam samen.

In de projectgroep zijn onderzoekers betrokken van Erasmus MC (Prof. Dr. Agnes van der Heide, Dr. Ida Korfage, Liza van Lent, MSc), Amsterdam UMC (Prof. Dr. Bregje Onwuteaka-Philipsen, Dr. Roeline Pasman), de Universiteit voor Humanistiek (Prof. Dr. Anne Goossensen) en Hogeschool Rotterdam.

Financiering

Vooralsnog wordt de persoonlijke inzet van de onderzoekers gefinancieerd vanuit eerste geldstroom. Er wordt geprobeerd om externe financiering te vinden, zodat de projectgroep ook de gevolgen op langere termijn in kaart kan brengen.

 

Looptijd

Maart 2020 - December 2020

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen