Menu Zoeken English

Als je het ons vraagt

Co-creatie van de zorgrelatie

Een instrument om de zorg- en ondersteuningsrelatie in de langdurige zorg te verbeteren. Met dit instrument gaan zorgverleners, cliënten en naasten met elkaar in gesprek over de dilemma’s bij het stimuleren van eigen regie, zelfredzaamheid en participatie van cliënten. Verschillende korte video’s geven veel voorkomende dilemma’s weer en prikkelen zo deze groepsgesprekken. Vervolgens werken cliënten, zorgverleners en naasten in co-design-groepen samen aan het verbeteren van de ondersteuning.

Toon:

Projectbeschrijving

Onderzoekers van de Erasmus School of Health Policy & Management en van Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam werkten samen met Zorgbelang Inclusief en Theater Babel Rotterdam om een instrument te ontwikkelen, om de zorg- en ondersteuningsrelatie in de langdurige zorg te verbeteren. Zo zijn er modules voor de woonzorg aan mensen met psychiatrische problematiek, woonzorg voor mensen met een verstandelijke beperking en thuiszorg voor ouderen. Om ‘Als je het ons vraagt’ landelijk te verspreiden is een driejarig vervolgproject mogelijk gemaakt door ZonMw.

Verbinding met onderwijs

We ontwikkelen onderwijs voor toekomstige professionals in de zorg en het welzijn met behulp van video’s gericht op ethische dilemma’s, kwaliteit van zorg en persoonsgerichte zorg. De video’s stimuleren studenten social work, ergotherapie, fysiotherapie en verpleegkunde om te reflecteren op dilemma’s rondom eigen regie, zelfredzaamheid en participatie en de verschillende perspectieven van cliënten en naasten hierop.

Onderzoekers

betrokken bij dit project
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen