Menu English

Medical Delta Living Lab Geriatric Rehabilitation@Home

Publicatiedatum: 08 januari 2021

Met de vergrijzing neemt ook de druk op geriatrische revalidatiezorg toe. Daarnaast is er meer behoefte aan medisch-specialistische revalidatie. Deze zorg verplaatst zich steeds meer naar huis. e-Health toepassingen kunnen de druk aanmerkelijk verlichten en de zorg verbeteren. Dit geeft patiënten en hun mantelzorgers nieuwe mogelijkheden.

Toon:

Introductie

Medical Delta Living Lab Geriatric Rehabilitation@Home richt zich op de ontwikkeling van e-health toepassingen die thuisrevalidatie van ouderen bevorderen.

Voor veel ouderen is het volgen van een revalidatieprogramma in een zorginstelling een flinke opgave. De patiënt moet van en naar de revalidatielocatie worden gebracht. Eenmaal op locatie is het tijdsbestek waarop gerevalideerd wordt beperkt. Verschillende e-health toepassingen kunnen uitkomst brengen. Maar hoe sluiten deze het beste aan op de behoeften van patiënten, behandelaars en mantelzorgers? Welke toepassingen werken goed voor wie? En op welk moment?

Projectbeschrijving

Medical Delta Living Lab Geriatric Rehabilitation@Home bevordert het zelfmanagement en de kwaliteit van leven van thuiswonende revaliderende ouderen en ondersteunt mantelzorgers door de inzet van e-health. Het lab richt zich op de ontwikkeling van toepassingen die mantelzorgers ondersteunen, vitale functies op afstand kunnen meten en gepersonaliseerde en geïntegreerde fysieke, sociale en psychische zorg bieden.

Het living lab onderzoekt onder ander welke barrières voor implementatie van e-health toepassingen voor oudere revalidanten bestaan en hoe deze barrières weggenomen kunnen worden. Testen vinden plaats in de praktijk en in samenwerking met ouderen, hun mantelzorgers en zorgprofessionals van ziekenhuizen, verpleeghuizen, revalidatiecentra en thuiszorgorganisaties. Een belangrijk element is de kennisontwikkeling, kennisuitwisseling en samenwerking tussen hogescholen, universiteiten en zorginstellingen. Hiermee heeft Medical Delta Living Lab Geriatric Rehabilitation@Home een bepalende rol bij het breder toepasbaar maken van e-health voor revalidatiezorg voor ouderen thuis.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen