Menu English

Lectorenplatforms Gezondheid en Welzijn

Platforms voor Praktijkgericht Onderzoek
Publicatiedatum: 03 mei 2018

Verbinden van lectoren op het thema Life Sciences & Health

De platforms, die Regieorgaan SIA in hun opstart financiert, stimuleren de samenwerking tussen lectoren. De doelstelling is om lectoren in Nederland in open en actieve samenwerkingsverbanden te verbinden op inhoudelijke thema’s die aansluiten op de agenda’s van de topsectoren en de grote maatschappelijke uitdagingen.

Voor de topsector Life Sciences & Health (LS&H) heeft SIA middelen voor drie platforms ter beschikking gesteld, namelijk: Inzet van technologie voor Gezondheid en Welzijn, Zelfmanagement en Organiseren van ‘Personalised Health’ . Onder de naam Lectorenplatforms Gezondheid en Welzijn bundelen de drie platforms hun krachten.

Wat is een platform?

Een platform biedt lectoren de mogelijkheid om onderzoeksprogramma’s te ontwikkelen gericht op economische en maatschappelijke uitdagingen. Het platform staat open voor andere partijen, bedrijven, publieke instellingen en andere kennisinstellingen. Dit bevordert de aansluiting van het praktijkgericht onderzoek op de vragen vanuit de beroepspraktijk en de aansluiting op de kennisinfrastructuur. Doelgericht werken de deelnemers in het platform toe naar een gezamenlijk meerjaren onderzoeksprogramma. Lectoren hebben zo de mogelijkheid om de eigen onderzoekslijnen af te stemmen op die van andere lectoren. Zo kunnen ze zich gezamenlijk richten op deelname aan nationale en internationale onderzoeksprogramma’s.

De platforms

Van Life Sciences & Health
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen