Ga direct naar de content

Jong en Oud Samen Goud

Bevorderen van contact tussen jongeren en ouderen
Publicatiedatum: 01 juli 2016

De veranderingen in de ouderenzorg vergen aanpassing van ouderen. Zij moeten langer thuis wonen, waardoor de kans op eenzaamheid groter wordt. Dit project beoogt het ondersteunen en vergroten van de sociale activiteiten van alleenstaande zelfstandig wonende ouderen in Rotterdam en om ieders kracht en kennis in te zetten voor elkaar.

Toon:

De laatste jaren is er veel veranderd voor ouderen. De huishoudelijke hulp in huis wordt minder, verzorgingshuizen zijn gesloten, ouderen moeten langer thuis blijven wonen. Dit vergt aanpassing van ouderen. De participatiemaatschappij rukt op maar families wonen vaak niet bij elkaar om de hoek. De eenzaamheid van ouderen moet bestreden en voorkomen worden. Vaak zijn er veel hulpverleners om ouderen heen, maar missen ze iemand om gezellige dingen mee te doen.

Mensen die een groot sociaal netwerk hebben, zijn gezonder en leven langer. Door mensen uit verschillende generaties dichter bij elkaar te brengen, bevorderen we begrip en waardering tussen jongeren en ouderen. Maar meer nog, worden contacten tussen jong en oud genormaliseerd. Het gaat er niet (alleen) om dat uit oogpunt van sociale compassie contact wordt gezocht, maar juist omdat er voor beide partijen winst te halen is uit deze contacten. Omdat men elkaar wederzijds iets te bieden heeft. Daarmee wordt bijgedragen aan het versterken van de samenleving.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.