Menu Zoeken English

Health Logistics Education and Logistics Pathway

Kennisuitwisseling en ontwikkeling van internationaal zorglogistiek onderwijs

Door de vergrijzing en de toename van vacatures in de zorg, is het noodzakelijk om efficiënter en doelmatiger te werken. Dat vraagt om kennis en beheersing van processen in de zorg, informatie- en goederenstromen en kostenoptimalisatie en tegelijkertijd voldoen aan wensen van cliënten/patiënten. Ofwel: zorglogistiek. In dit project vindt internationaal kennisuitwisseling plaats om een doorlopende onderwijsleerlijn in zorglogistiek te ontwikkelen, van beroepsonderwijs tot en met PhD-niveau. Samenwerkingspartners zijn universiteiten en hogescholen in Estland, Finland, België, Spanje en Nederland. Iedere partij heeft een specialisatie en ontwikkelt op basis van de gevraagde competenties een deel van de modules. Zo ontstaat direct een netwerk voor zorglogistiek.

Toon:

Beoogde resultaten

Het beoogde resultaat voor dit project is 10 studiepunten bacheloronderwijs over zorglogistiek binnen cure en care. Het onderwerp van het onderwijs betreft zowel patiënten als goederenlogistiek binnen en tussen de zorginstellingen.
Het te ontwikkelen onderwijs bevat een praktijkgestuurde als kennisgestuurde module. Voor dit onderwijs worden zowel de docenten- als studentenhandleidingen en de inhoud van het onderwijs ontwikkeld.

Cursus Healthcare Logistics | 26-30 oktober 2020

Wat kun je als (toekomstige) zorgprofessional doen om meer tijd over te houden voor jouw patiënten? Wil jij inzicht krijgen in het slimmer organiseren van de zorg met oog voor zowel kwaliteit als patiënt? Hogeschool Rotterdam organiseert van 26 tot en met 30 oktober 2020 een onderwijsweek die in het teken staat van deze vragen. De cursus 'Healthcare Logistics' is bedoeld voor masterstudenten en richt zich op het ontwikkelen van zorglogistieke competenties van zorgprofessionals. Het onderwijs is op Europees niveau ontwikkeld binnen het HELP-project. Deze cursus is opgebouwd uit 5 dagen en behandeld de volgende thema’s: Understanding Healthcare Supply Chain, Theory of Constrains in Healthcare, Healthcare logistics in practice en Lean Six Sigma in Healthcare.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen