Menu Zoeken English

Health Logistics Education and Logistics Pathway

Kennisuitwisseling en ontwikkeling van internationaal zorglogistiek onderwijs

Door de vergrijzing en de toename van vacatures in de zorg, is het noodzakelijk om efficiënter en doelmatiger te werken. Dat vraagt om kennis en beheersing van processen in de zorg, informatie- en goederenstromen en kostenoptimalisatie en tegelijkertijd voldoen aan wensen van cliënten/patiënten. Ofwel: zorglogistiek. In dit project vindt internationaal kennisuitwisseling plaats om een doorlopende onderwijsleerlijn in zorglogistiek te ontwikkelen, van beroepsonderwijs tot en met PhD-niveau. Samenwerkingspartners zijn universiteiten en hogescholen in Estland, Finland, België, Spanje en Nederland. Iedere partij heeft een specialisatie en ontwikkelt op basis van de gevraagde competenties een deel van de modules. Zo ontstaat direct een netwerk voor zorglogistiek.

Toon:

Projectbeschrijving

De doelstelling van het onderzoek is  een Healthcare logistician education pathway (studie modules) te ontwikkelen, van beroepsonderwijs tot en met het promotie-traject en het creëren  van een Europees netwerk van Zorglogistiek.

Door te starten met een internationale vergelijking van de verschillende aanwezige structuren internationaal gezien. Daarna wordt, met inbreng van de verschillende partners een competentieprofiel opgesteld.  
Ieder land heeft een specialisatie, en ontwikkelt op basis van de gevraagde competenties een deel van de modules. Deze worden internationaal uitgewisseld en getest.

Verbinding met het onderwijs

Studenten zijn in 2018 betrokken vanuit de PI projecten van het instituut voor de Gebouwde Omgeving (Logistics management en Facility Management).
Daarnaast worden studenten vanuit het keuzevak Logistiek in de Gezondheidszorg betrokken.
Het is de ambitie om in een later stadium studenten IVG te betrekken.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen