Ga direct naar de content

FLOW nieuws

Actuele berichten van het project FLOW van Kenniscentrum Zorginnovatie
  • Introductiefilm A.L.I.B.I. online

Nieuws

Afgelopen week zijn de eerste beelden van A.L.I.B.I. gepubliceerd; een serious game voor jeugdigen die sociaal en communicatief minder sterk zijn.

• Enthousiaste reacties na test demoversie serious game

Nieuws

Het multidisciplinaire team van het project FLOW ontwikkelt een serious game voor kinderen in groep 8 ter voorbereiding op de transitie naar de middelbare school. Deze transitie blijkt vooral een uitdaging voor kinderen die sociaal en communicatief minder sterk zijn en moeite hebben met flexibiliteit. FLOW beoogt deze doelgroep met een serious game preventief oplossingsstrategieën aan te leren, om hun functioneren op de middelbare school te bevorderen.

• Citylab010 helpt project FLOW verder

Nieuws

Kenniscentra Creating 010 en Zorginnovatie dienden een aanvraag in bij CityLab010 voor het project FLOW. In het project wordt onderzoek gedaan naar serious games voor kinderen die sociaal en communicatief minder sterk zijn.

• De laatste focusgroep met docenten uit het onderwijs zit erop!

Nieuws

Onlangs hebben wij binnen project FLOW de laatste twee focusgroepen met docenten afgerond. Wij spraken eerst met vier leerkrachten van groep 8, gevolgd door vijf docenten werkzaam binnen het voortgezet onderwijs.