Ga direct naar de content

FLOW nieuws

Actuele berichten van het project FLOW van Kenniscentrum Zorginnovatie
 • Introductiefilm A.L.I.B.I. online

  Nieuws

  Afgelopen week zijn de eerste beelden van A.L.I.B.I. gepubliceerd; een serious game voor jeugdigen die sociaal en communicatief minder sterk zijn.

 • Enthousiaste reacties na test demoversie serious game

  Nieuws

  Het multidisciplinaire team van het project FLOW ontwikkelt een serious game voor kinderen in groep 8 ter voorbereiding op de transitie naar de middelbare school. Deze transitie blijkt vooral een uitdaging voor kinderen die sociaal en communicatief minder sterk zijn en moeite hebben met flexibiliteit. FLOW beoogt deze doelgroep met een serious game preventief oplossingsstrategieën aan te leren, om hun functioneren op de middelbare school te bevorderen.

 • Citylab010 helpt project FLOW verder

  Nieuws

  Kenniscentra Creating 010 en Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam dienden een aanvraag in bij CityLab010 voor het project FLOW. In het project wordt onderzoek gedaan naar serious games voor kinderen die sociaal en communicatief minder sterk zijn. Deze aanvraag resulteerde in een subsidie.

 • De laatste focusgroep met docenten uit het onderwijs zit erop!

  Nieuws

  Onlangs hebben wij binnen project FLOW de laatste twee focusgroepen met docenten afgerond. Wij spraken eerst met vier leerkrachten van groep 8, gevolgd door vijf docenten werkzaam binnen het voortgezet onderwijs.

 • Projectcoördinator Kim Bul aangesteld als Research Fellow bij het Serious Games Institute

  Nieuws

  Op 14 januari presenteerde zij haar kennis en kunde op het vlak van serious gaming en geestelijke gezondheidszorg, waarna haar een aanstelling tot september 2017 is aangeboden.

 • Extra subsidie naar ontwikkeling en onderzoek serious game voor jongeren

  Nieuws

  Het Burgerweeshuis en CityLab010 hebben ruim 80.000 euro toegekend aan het project FLOW.

 • YipYip wordt nieuwe serious game ontwikkelaar

  Nieuws

  Binnen project FLOW zijn wij op zoek gegaan naar een nieuwe creatieve partner die het “bouwen” van de serious game op zich wil nemen. Met de game willen we de overgang van basis- naar voortgezet onderwijs én het levensloopperspectief van Rotterdamse jeugdigen met autismespectrumproblematiek verbeteren. In oktober deden wij een oproep en daar hebben vijf bedrijven op gereageerd waaronder YipYip. Alle bedrijven hebben een elevator pitch verzorgd.

 • Initiatieven rondom serious gaming en Autisme

  Nieuws

  Naast project FLOW zijn er nog een aantal initiatieven rondom serious gaming en Autisme. Onlangs is de serious game KickAss gelanceerd dat erop gericht is om jongeren met autisme op een speelse en uitdagende wijze hun dagelijks terugkerende vraagstukken op te leren pakken, zoals hoe te reageren in bepaalde sociale situaties. De game is gebouwd met jongeren met autisme.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.