Ga direct naar de content

FLOW

Het optimaliseren van de transitie naar het voortgezet (speciaal) onderwijs
Publicatiedatum: 01 januari 2015

De overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet (speciaal) onderwijs is voor jeugdigen vaak een bijzonder en spannend moment. Vooral voor jeugdigen die sociaal en communicatief minder sterk zijn en moeite hebben met het aanpassen aan nieuwe situaties kan deze overgang een uitdaging vormen. Het is daarom van belang dat op de basisschool programma's worden ingezet die ertoe bijdragen dat deze leerlingen goed voorbereid de overstap kunnen maken.

Toon:

Nieuws

Over het project Flow
 • Introductiefilm A.L.I.B.I. online

  Nieuws

  Afgelopen week zijn de eerste beelden van A.L.I.B.I. gepubliceerd; een serious game voor jeugdigen die sociaal en communicatief minder sterk zijn.

 • Enthousiaste reacties na test demoversie serious game

  Nieuws

  Het multidisciplinaire team van het project FLOW ontwikkelt een serious game voor kinderen in groep 8 ter voorbereiding op de transitie naar de middelbare school. Deze transitie blijkt vooral een uitdaging voor kinderen die sociaal en communicatief minder sterk zijn en moeite hebben met flexibiliteit. FLOW beoogt deze doelgroep met een serious game preventief oplossingsstrategieën aan te leren, om hun functioneren op de middelbare school te bevorderen.

 • Citylab010 helpt project FLOW verder

  Nieuws

  Kenniscentra Creating 010 en Zorginnovatie dienden een aanvraag in bij CityLab010 voor het project FLOW. In het project wordt onderzoek gedaan naar serious games voor kinderen die sociaal en communicatief minder sterk zijn.

Eerder verschenen nieuwsbrieven

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.