Ga direct naar de content

FLOW

Het optimaliseren van de transitie naar het voortgezet (speciaal) onderwijs
Publicatiedatum: 01 januari 2015

De overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet (speciaal) onderwijs is voor jeugdigen vaak een bijzonder en spannend moment. Vooral voor jeugdigen die sociaal en communicatief minder sterk zijn en moeite hebben met het aanpassen aan nieuwe situaties kan deze overgang een uitdaging vormen. Het is daarom van belang dat op de basisschool programma's worden ingezet die ertoe bijdragen dat deze leerlingen goed voorbereid de overstap kunnen maken.

Toon:

Over het project Flow
  • Enthousiaste reacties na test demoversie serious game

Nieuws

Het multidisciplinaire team van het project FLOW ontwikkelt een serious game voor kinderen in groep 8 ter voorbereiding op de transitie naar de middelbare school. Deze transitie blijkt vooral een uitdaging voor kinderen die sociaal en communicatief minder sterk zijn en moeite hebben met flexibiliteit. FLOW beoogt deze doelgroep met een serious game preventief oplossingsstrategieën aan te leren, om hun functioneren op de middelbare school te bevorderen.

• De laatste focusgroep met docenten uit het onderwijs zit erop!

Nieuws

Onlangs hebben wij binnen project FLOW de laatste twee focusgroepen met docenten afgerond. Wij spraken eerst met vier leerkrachten van groep 8, gevolgd door vijf docenten werkzaam binnen het voortgezet onderwijs.

• Projectcoördinator Kim Bul aangesteld als Research Fellow bij het Serious Games Institute

Nieuws

Op 14 januari presenteerde zij haar kennis en kunde op het vlak van serious gaming en geestelijke gezondheidszorg, waarna haar een aanstelling tot september 2017 is aangeboden.

Van project Flow
  • 18 nov