Ga direct naar de content

Twinning

Docenten hbo-Verpleegkunde en wijkverpleegkundigen leren met en van elkaar
Publicatiedatum: 01 januari 2015

Hogeschool Rotterdam is met verschillende partners in de wijkverpleging gestart met leernetwerken voor docenten van de opleiding hbo-Verpleegkunde en wijkverpleegkundigen. In de leernetwerken leren de docenten en wijkverpleegkundigen van en met elkaar over ervaringen, kennis en vaardigheden die van belang zijn voor een andere manier van werken en opleiden. Hiermee sluiten ze aan bij de transitie en transformatie van de zorg.

Toon:

Met het project Twinning is de opleiding hbo-Verpleegkunde van Hogeschool Rotterdam een unieke samenwerking aangegaan met verschillende (praktijk) organisaties in de regio Rotterdam-Rijnmond. Door het vormen van een stevig leernetwerk geven de samenwerkende partijen een impuls aan de ontwikkeling en positionering van de wijkverpleegkundige in de regio. Het Twining concept, waarbij docenten en wijkverpleegkundigen participeren in elkaars beroepspraktijk, verstevigt de brug tussen praktijk en onderwijs. Het project maakt door het versterken van competenties van docenten, wijkverpleegkundigen en werkbegeleiders, een verbeterslag binnen zowel de onderwijs- als beroepspraktijk.

Kern van het leernetwerk is de continue uitwisseling van kennis en ervaring tussen onderwijs en praktijk. Het netwerk geeft een impuls aan de ontwikkeling en stevige positionering van het wijkverpleegkundig beroep in de Rotterdamse regio. Drie Rotterdamse thuiszorgaanbieders participeren in het leernetwerk: LaurensStichting Humanitas en de Coƶperatie Wijkverpleegkundige Zorg Rotterdam. Naast de nieuwe trajecten worden eerder in gang gezette interventies gebundeld en wordt zorg gedragen voor een duurzame borging door samenwerking met Van Kleef Instituut en Kenniscentrum Zorginnovatie.

De kracht van het leernetwerk ligt in het zogenaamde Twinning-concept waarbij voor een langere periode een een-op-een koppeling plaatsvindt tussen hbo-Verpleegkunde-docenten en wijkverpleegkundigen. Beiden oriƫnteren en participeren in elkaars beroepspraktijk, waardoor nieuwe inzichten worden gevormd en kennis en ervaring wordt uitgewisseld.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.