Ga direct naar de content

Seniorenkracht / Eigen Regie

Een trainingsmodule en een daarbij behorende docentenhandleiding
Publicatiedatum: 01 mei 2011

Het project seniorenkracht /eigen regie is een project met als doelstelling de eigen regie van verzorgingshuisbewoners te vergroten door het geven van een training aan verzorgenden van zorgorganisatie Laurens in Rotterdam. De projectresultaten zijn een trainingsmodule en een daarbij behorende docentenhandleiding. Hieronder volgt een toelichting hoe deze projectresultaten tot stand zijn gekomen en wat de resultaten zijn van de uitgevoerde evaluatie.

Toon:

Samen met bewoners, mantelzorgers en zorgmedewerkers van Laurens, medewerkers van Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam en een onderwijsontwikkelaar van het ROC Albeda College is een training ontwikkeld en uitgevoerd om medewerkers beter in staat te stellen om ouderen in hun kracht te zetten met als doel de eigen regie te bevorderen. Het is een didactisch gevarieerde training, waarbij medewerkers kennis en kunde met betrekking tot het motiveren van de eigen regie van bewoners leren door het lezen van informatie, maken van opdrachten, bespreken van ervaringen tijdens een tweetal bijeenkomsten en door coaching on the job in samenwerking met docenten, teamleiders en praktijkbegeleiders.

Resultaten

Bewoners, mantelzorgers en medewerkers zijn na de training bevraagd op de resultaten van de training. Bewoners en mantelzorgers hebben nog niet een zeer duidelijke verandering geconstateerd. Medewerkers daarentegen zijn erg enthousiast, voelen zich beter op hun taken voorbereidt en hebben daadwerkelijk handvatten aangereikt gekregen om de eigen regie van bewoners te stimuleren en te motiveren.

 

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.