Ga direct naar de content

Everybody on Board II

Zorg en de creatieve sector
Publicatiedatum: 01 mei 2014

De creatieve sector biedt vanuit haar werk- en denkwijze veel potentie voor innovatie in de zorg. De samenwerking tussen deze sectoren staat echter nog in de kinderschoenen; partijen weten elkaar niet te vinden of kennen de waarde van elkaars werk- en denkwijze niet. Everybody on board II onderzoekt de mogelijkheden voor cross-overs tussen de creatieve sector en de zorg. Hierbij wordt creatieve innovatie ingezet om een bijdrage te leveren aan de aanpak van complexe maatschappelijke vraagstukken.

Toon:

Studenten van de zorgopleidingen van Instituut voor Gezondheidszorg (IvG), studenten van de creatieve opleidingen van Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie (CMI) en Willem de Kooning Academie (WdKA) voeren projecten uit gericht op het snijvlak tussen de creatieve sector en zorgsector.

In deze projecten richten de studenten van CMI en WdKA zich op de analyse van een probleem, het ontwikkelen van oplossingsrichtingen daarvoor en het met behulp van prototyping uitwerken en testen van de oplossingsrichtingen. De IvG-studenten richten zich met name op onderzoek onder de doelgroep en zorgprofessionals met betrekking tot behoeften, verwachtingen en de bruikbaarheid van ontwikkelde concepten.

De projecten

  • Innovatie in het Baankwartier
  • Deurbeleid Laurens de Hofstee
  • Online communicatie voor de GGD

De opbrengst van deze studentenprojecten is hier te bekijken.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.