Menu Zoeken English

Co-rumineren bij Angstklachten van Jongeren

Doorontwikkeling van een interventie
Publicatiedatum: 01 januari 2016

Doorontwikkeling van de PEC-methode om deze beschikbaar te maken voor professionals, met aanvullende interventie voor jongeren met mentale problemen.

Toon:

Stemmings- en angstklachten zijn de belangrijkste oorzaak van emotionele stress onder jongeren. Er is steeds meer bewijs voor het feit dat oncontroleerbare, steeds terugkomende negatieve gedachten deze klachten in stand houden. Een reflectieve vorm van repetitief denken leidt tot vermindering van stemmings- en angstklachten. Er zijn echter geen interventies beschikbaar die jongeren leren deze zogenoemde co-ruminatiestrategie├źn toe te passen. Professional Empowerment Coaching (PEC) zou een oplossing hiervoor kunnen zijn. Dit is een persoonsgericht, innovatief coachingsprogramma dat reflectie-op-actie en reflectie-in-actie gebruikt. De methode is al beschikbaar voor jongeren met externaliserende problemen. 

Doelstellingen

Het eerste doel is om deze versie van PEC door te ontwikkelen naar PEC_Internationaliserend, voor professionals die moeten leren om reflectievaardigheden bij jongeren om niet-adaptief co-rumineren terug te dringen. Daarnaast wordt een aanvullende interventie ontwikkeld om participatie van jongeren te bevorderen. Deze interventie wordt via een mobiele app aangeboden, waardoor therapietrouw en zelfmanagement verbeteren en de impact van de interventie wordt vergroot. 

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.