Ga direct naar de content

Academische Werkplaats Dementie

Praktijkgericht onderzoek onder mensen met dementie en hun naasten
Publicatiedatum: 01 juli 2008

De Academische Werkplaats Dementie is een werkgemeenschap van praktijk en beleid (ketenpartners zorgketen dementie Capelle en Krimpen aan den IJssel), en onderwijs en onderzoek (Kenniscentrum Zorginnovatie en Van Kleef Instituut).

Toon:

Projecten fase 3 (2014 - heden)

 • Kennisagenda Preventie en Zorg Thuis

  Kennisagenda over welke kennis nodig is om het werken aan preventie en zorg thuis door verpleegkundigen en verzorgenden te kunnen versterken.

 • VitaDem

  Er wordt onderzocht hoe mensen met dementie en hun naasten zelfredzaam en vitaal kunnen blijven. Hoe naasten daarin kunnen helpen en de omgeving dementievriendelijker wordt.

Projecten fase 2 (2012 - 2013)

 • Casemanagement bij Dementie

  Casemanagers dementie begeleiden thuiswonende mensen met dementie en hun familie van direct na de diagnose tot opname in een verpleeghuis of overlijden.

Projecten fase 1 (2008 - 2011)

 • Onderzoek naar Zorgrelaties

  De zorgrelatie tussen de cliënt met dementie, zijn mantelzorger en de thuiszorgmedewerker staat centraal bij De Zellingen. Samen bepalen zij wat goede zorg is in een bepaalde zorgsituatie.

 • Plezierige Activiteiten Methode

  Hoe kan deze methode een bijdrage leveren aan de ondersteuning van ouderen met dementie en hun mantelzorgers?

 • Lespakketten Dementie

  In het project ‘Implementatie van actuele kennis over dementiezorg in mbo-zorgonderwijs en bijscholing’ zijn zes lespakketten ontwikkeld.

 • Vroegsignalering van Dementie

  Als dementie vroeger herkend wordt, voorkomt het overbelasting van de mantelzorger en is de kans groter dat het leren omgaan met dementie beter lukt.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.