Menu English

Medical Delta Living Lab Integrative Medicine Technology

Publicatiedatum: 08 januari 2021

Medicijnen en klinische ingrepen kunnen in veel gevallen je gezondheid en welbevinden verbeteren. Daarnaast zijn er echter gezondheidsvragen waarvoor de reguliere geneeswijze onvoldoende (goede) oplossingen heeft. Denk aan veel voorkomende klachten bij chronische ziekten zoals pijn of slaapproblemen. Of aan de problematiek van de antibioticaresistentie.

Toon:

Introductie

Medical Delta Living Lab Integrative Medicine Technology richt zich op deze gezondheidsvragen door onderzoek te doen naar non-farmacologische, integrale preventie- en behandelwijzen, zoals het gebruik van natuurlijke producten of het ontwikkelen van een gezondere levensstijl.

‘Integrative medicine’ of ‘integrale zorg’: de integratie van de ‘best of both worlds’ van traditionele en complementaire behandelwijzen kan op steeds meer maatschappelijke en wetenschappelijke belangstelling rekenen. Toch wordt het nu nog in beperkte mate in de zorg ingezet. Redenen hiervoor zijn onder meer een tekort aan betrouwbare en vindbare informatie over de (kosten)effectiviteit, de werkingsmechanismen en de veiligheid van Integrative Medicine en de ervaringen van patiënten ermee. Ook is er een gebrek aan kennis en vaardigheden om Integrative Medicine op maat toe te passen en de effecten ervan op individueel niveau te meten en te evalueren. Tenslotte ontbreekt de mogelijkheid tot snelle, technische identificatie van veelbelovende interventies, zoals gebruik van natuurlijke middelen voor infectieziekten.

Projectbeschrijving

Om Integrative Medicine verantwoord op grotere schaal beschikbaar, toegankelijker en acceptabel te maken, moeten de barrières snel en effectief worden doorbroken.

Zo is antibioticaresistentie een groeiend probleem. Het is van belang om, daar waar mogelijk, antibioticagebruik te verminderen. Medical Delta Living Lab Integrative Medicine Technology onderzoekt hoe eHealth oplossingen ontwikkeld en gebruikt kunnen worden bij de verantwoorde keuze voor natuurlijke geneesmiddelen bij infecties en verantwoord koortsmanagement. Ook bij chronische ziekten of pijnbestrijding liggen mogelijkheden voor technologische oplossingen vanuit Integrative Medicine. Zorgprofessionals, patiënten en onderzoekers werken in het living lab samen om deze te vinden en te valideren.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen