Menu English

Vermindering van sedentair gedrag bij diabetes

Implicaties voor de hbo-zorgprofessional
Publicatiedatum: 18 september 2017

Promotieonderzoek naar relevante factoren voor duurzame vermindering van sedentair gedrag en bevordering van gezond beweeggedrag bij mensen met Diabetes Mellitus type II en implicaties voor de hbo-zorgprofessional.

Toon:

Momenteel wordt gewerkt aan het afronden van het eerste artikel, een systematische literatuurstudie waarbij in kaart gebracht wordt welke gedragsinterventietechnieken het meest effectief zijn voor het behalen en behouden van verminderd sedentair gedrag en beweeggedrag.

Verder zijn twee studentgroepen in de minor ‘Gezond meedoen door sport en bewegen’ gestart met een opdracht om belemmerende en bevorderende factoren voor het behouden van gezond beweeggedrag in kaart te brengen bij cliënten met DM-II.

Volgend jaar wordt een cohortstudie opgezet, waarbij een grote groep cliënten minstens één jaar gevolgd  worden zodat relevante factoren in kaart gebracht kunnen worden. Tot slot wordt op basis van de onderzoeksresultaten een scholing voor hbo-zorgprofessionals opgezet en getest.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen