Menu Zoeken English

'Complexe Pijn'

Lector Lennard Voogt... Een verslag van zijn openbare les ‘Complexe Pijn’

Lector Lennard Voogt presenteerde op 26 november de aanwezigen een zeer gevarieerde middag rondom zijn openbare les waarin hij vertelt hoe belangrijk en nodig pijn ook is, het leidt ook regelmatig tot grote problemen. Pijn kan blijven hangen terwijl hiervoor geen noodzaak meer is. De lichamelijk schade is hersteld, maar pijn blijft dan bestaan. Deze vorm van pijn is complex, ingrijpend, weerbarstig, moeilijk te behandelen en zorgt voor problemen op persoonlijk en maatschappelijk niveau.

Het verbeteren van de zorg voor mensen met deze vorm van (complexe) pijn krijgt momenteel veel aandacht op beleidsmatig, wetenschappelijk, onderwijskundig en praktisch niveau. Het gezamenlijke doel is om de zorg voor mensen met pijn duurzaam te verbeteren. Tijdens de openbare les liet Lennard zien hoe hij met zijn lectoraat samen met studenten, patiënten, het werkveld en academische partners bijdraagt aan deze ambitie.

''Met praktijkgericht onderzoek brengen we problemen in kaart, ontwikkelen en implementeren we innovaties in de zorg, en leiden we studenten op die een belangrijke rol kunnen gaan spelen voor mensen met complexe pijn.''

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen