Ga direct naar de content

e-Health Toepassingen binnen de Fysiotherapie

Een andere tak van sport
Publicatiedatum: 01 september 2015

In de toekomst zullen patiënten meer op digitale wijze contact hebben met de fysiotherapeut. In dit programma zet Kenniscentrum Zorginnovatie zich in om e-Health binnen de fysiotherapie toegankelijk te maken voor de praktijk.

Toon:

Het project start met een oriëntatiefase, waarin wordt bestudeerd wat de vragen en behoeftes van fysiotherapeuten in de praktijk zijn op het gebied van e-Health. Op korte termijn zal er een focusgroep bijeenkomst georganiseerd worden met fysiotherapeuten die ervaring hebben of willen opdoen met e-Health. De resultaten van deze focusgroep bijeenkomst worden gebruikt om het onderzoek naar e-Health binnen de fysiotherapie verder invulling te geven.

In opdracht van een leverancier van een e-Health webplatform wordt samen met studenten onderzoek verricht naar de gebruikerservaringen van fysiotherapeuten en cliënten en wordt tevens een analyse verricht naar kenmerken van cliënten die wel of niet e-Health aangeboden krijgen.

Verder wordt er een systematische review verricht waarin wetenschappelijk onderzochte e-Health toepassingen in de eerstelijns gezondheidszorg en hun (potentiële) meerwaarde en effecten in kaart gebracht worden.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.