Ga direct naar de content

e-Health Toepassingen binnen de Fysiotherapie

Een andere tak van sport
Publicatiedatum: 01 september 2015

In de toekomst zullen patiënten meer op digitale wijze contact hebben met de fysiotherapeut. In dit programma zet Kenniscentrum Zorginnovatie zich in om e-Health binnen de fysiotherapie toegankelijk te maken voor de praktijk.

Toon:

Het inzetten van e-Health binnen de gezondheidszorg lijkt een goede bijdrage te kunnen leveren aan betere zorg. E-health is in het kort gezegd het gebruik van nieuwe informatie- en communicatietechnologieën, voornamelijk internettechnologie, om gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen of te verbeteren. Op vele gebieden kan e-Health ingezet worden om zorg toegankelijker, effectiever en doelmatiger te maken. Maar ook om informatievoorziening en zelfmanagement van cliënten te verbeteren en het inzicht van cliënten in hun eigen zorgproces te vergroten. Ook kan e-Health de communicatie tussen professionals en cliënt aanvullen en verbeteren.

Er is echter nog weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de toepassing van e-Health binnen de fysiotherapie. Daarom gaat Kenniscentrum Zorginnovatie onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om e-Health in de fysiotherapie toe te passen, zodat de fysiotherapeuten efficiënter kunnen werken en dat de patiënten er makkelijker mee om kunnen gaan.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.