Ga direct naar de content

Bewegen naar Beter

Meer beweging voor mensen met suikerziekte en hart- en vaatziekten
Publicatiedatum: 10 mei 2016

Suikerziekte ofwel Diabetes Mellitus en hart- en vaatziekten behoren tot de meest voorkomende chronische ziekten, vooral op oudere leeftijd. In de toekomst wordt een verdere toename van deze chronische ziektes verwacht. Beide ziektes kunnen grote consequenties hebben voor de gezondheid, en daarmee ook voor het dagelijks functioneren en de kwaliteit van leven.

Toon:

Om inzicht te hebben in de implementatie en om aanwijzingen voor meerwaarde in kaart te brengen, voert Kenniscentrum Zorginnovatie voor de deelnemende partijen de evaluatie uit. Hierbij worden zowel veranderingen in beweeggedrag in kaart gebracht, als ook de ervaringen met de aanpak en eventuele aanwijzingen voor verdere verbetering. 

In september zijn, in samenwerking met studenten, deelprojecten gestart om de ervaringen van cliĆ«nten en (zorg)professionals met Bewegen naar Beter in kaart te brengen. Daarbij zal ook de coachende rol van de (zorg)professional en de samenwerking tussen de verschillende disciplines worden meegenomen. Informatie zal worden verzameld met behulp van interviews en een focusgroepsbijeenkomst.  

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.