Ga direct naar de content

Materiaal van de maand

Oktober 2017

Ondersteuning aan huis

Het is bekend dat ouders die thuis betrokken zijn bij het leren van hun kind, een grote bijdrage leveren aan de toekomstkansen van dat kind. Vooral laagopgeleide of anderstalige ouders kunnen echter onzeker zijn over de manier waarop zij dat het beste vorm kunnen geven. In Rotterdam zijn er verschillende programma’s die ouders steun bieden. Deze programma’s richten zich veelal op ouders van kinderen in de onder- of middenbouw van het basisonderwijs.

Hoe ziet dat er uit?

Professionals of studenten leggen ongeveer een half jaar lang wekelijks een huisbezoek af bij gezinnen met jonge kinderen. Ze werken met de kinderen, de ouders en broertjes en zusjes. Zo ondersteunen zij de ouders bij het versterken van de schoolse ontwikkeling van hun kind, het creëren van een leercultuur in het gezin en het vergroten van de opvoedvaardigheden.

Werkt dat?

De Katrol en Samen Leren, twee Rotterdamse programma’s die ondersteuning aan huis bieden, durfden het aan om hun praktijk beter te onderbouwen en onder de loep te (laten) nemen. Een voorbeeld dat navolging verdient! In de brochure van deze maand leest u hoe deze programma’s eruitzien.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.