Menu English

Aanvullend materiaal

Gereedschap #5 Het voortgangsgesprek

We kunnen over het voeren van gesprekken schrijven, maar we kunnen ze u ook laten zien. Daarom zijn er korte films gemaakt van de belangrijkste gespreksvormen met ouders zoals u deze aantreft in De Gereedschapskist. De films zijn bedoeld om leraren (aankomend, beginnend en ervaren) met elkaar te laten nadenken over hoe zij graag in gesprek willen met ouders.

Voortgangsgesprekken

Het voortgangsgesprek richt zich op de ontwikkeling van de leerling en stelt het potentieel van de leerling (wat kan hij of zij wel) centraal. 

U vindt drie films met voorbeelden van voortgangsgesprekken met de ouders van:

  • Aysegul Yilmaz uit groep 3 van de basisschool
  • Erica Esdoorn uit groep 6 van de basisschool
  • Iliass Touzani uit klas 2 van het voortgezet onderwijs

Het voortgangsgesprek in het voortgezet onderwijs is samen met RVC de Hef gemaakt. De leerling presenteert zijn eigen voortgang in wat de Hef een Mentor-Ouder-Leerling gesprek noemt. 

De films

Liever niet zo en zo kan het ook

Voor elke situatie is een liever niet zo gesprek en een zo kan het ook versie opgenomen. Een kijkwijzer geeft suggesties van manieren om met deze films te werken. De scripts sluiten aan bij de gereedschappen die op basis van onderzoek en werken in de praktijk zijn gerealiseerd door de onderzoeksgroep. Leerlingen, ouders en leraren hebben bijgedragen aan de films en aan de thema’s die daarin aan de orde komen.

Aanvragen wachtwoord

Omwille van de privacy zijn niet alle video's niet openbaar. U krijgt toegang door eenmalig een wachtwoord aan te vragen.

Toegangscode aanvragen

Voorbeeld 1

Liever niet zo

Zo kan het ook

Voorbeeld 2

Liever niet zo

Zo kan het ook

Voorbeeld 3

Liever niet zo

Zo kan het ook

Kijkwijzer

Overige voorbeeldfilms

De films zijn bedoeld om leraren (aankomend, beginnend en ervaren) met elkaar te laten nadenken over hoe zij graag in gesprek willen met ouders. 

Er zijn voorbeeldfilms van:

De films en duren 2 tot 4 minuten.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen