Ga direct naar de content

Professional van nu & straks

Wat heeft de professional van nu en straks nodig?
Publicatiedatum: 01 januari 2016

Jongeren zien Innovatieve start ups als een populaire werkgever. Succesvolle scale ups genereren veel banen voor jonge professionals. Onderzocht wordt welke kwaliteiten deze bedrijven zoeken in toekomstige professionals.

De verschillende start ups schieten als paddenstoelen uit de grond. Deze innovatieve en vernieuwde starters zijn continu op zoek naar nieuwe, nog onbestaande ideeën. Als het goed gaat met de start up, groeit het uit tot een bedrijf. Wanneer zij hard groeien, vraagt dat om een opschaling van de activiteiten. Ze worden een zogenaamde scale up. Die groei zorgt voor een toename van het aantal banen en is dus gunstig voor de werkgelegenheid.

Veel jongeren zien werken voor een start up of scale up wel zitten. Het werken voor een innovatief en groeiend bedrijf met vrijheid en mogelijkheden, klinkt voor hen als de perfecte werkomgeving. In dit onderzoek wordt onderzocht wat die bedrijven zoeken in hun medewerkers.

Hogeschool Rotterdam wil haar studenten zo goed mogelijk voorbereiden op hun toekomst. Door te onderzoeken wat deze start ups en scale ups voor kwaliteiten zoeken in hun werknemers, kunnen opleidingen hun lesprogramma hierop aansluiten. De student van vandaag is tenslotte de professional van straks.

Projectfeiten

De feiten overzichtelijk op een rij

Samenwerkingspartners

Looptijd

Januari 2016 – december 2016

Onderzoekslijn

Stand up

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.