Ga direct naar de content

KEESSIE: Business Case Development

Methodologie & Cases
Publicatiedatum: 01 januari 2015

KEESSIE is een project van Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap van Hogeschool Rotterdam. Naast het omzetten van bedrijfsvraagstukken in een casus (case) verzorgt KEESSIE ook casetrainingen en casebattles voor studenten en docenten.

Toon:

Door het vraagstuk in een case aan studenten voor te leggen, krijgen ondernemers verschillende innovatieve oplossingen aangereikt. Studenten van verschillende opleidingen worden bij elkaar gevoegd, zodat er een sterke multidisciplinaire groep ‘junior-experts’ ontstaat. Door deze sterke combinatie worden vraagstukken vanaf verschillende kanten belicht en getoetst.

Door het toepassen van cases in het onderwijs streven wij ernaar praktijkgerichte situaties te creëren en zo de studenten beter klaar te stomen voor het bedrijfsleven. Toepassing van cases in onderwijs wordt al vele jaren gebruikt in landen als de Verenigde Staten en Canada. Vanuit het Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap wordt er gewerkt aan het introduceren en verweven van case battles in het lesprogramma op de Hogeschool Rotterdam.

Onderwijs

KEESSIE is betrokken bij de volgende aan onderwijs gerelateerde activiteiten:

  • ABN AMRO Honours Case Battle - 23 april 2015
  • Battle of Excellence, Gemeente Rotterdam - november 2014 - februari 2015
  • Minor+ Silicon Venturing Rotterdam - september 2014 - februari 2015
  • GEW Rondetafelgesprekken - november 2014 

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.