Ga direct naar de content

KEESSIE: Business Case Development

Methodologie & Cases
Publicatiedatum: 01 januari 2015

KEESSIE is een project van Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap van Hogeschool Rotterdam. Naast het omzetten van bedrijfsvraagstukken in een casus (case) verzorgt KEESSIE ook casetrainingen en casebattles voor studenten en docenten.

Toon:

Wat is een case battle?

In een case wordt een complex bedrijfsvraagstuk omschreven waar een oplossing voor wordt gezocht. Hierdoor is een case een prachtig middel om de lezer meer inzicht te geven in de diverse perspectieven in business. Perfect dus voor studenten om de theorie toe te passen. Door te werken in teams leert men van elkaars kennis en specialisme gebruik te maken.

Studenten van verschillende opleidingen, worden bij voorkeur in de KEESSIE Battle bij elkaar gevoegd, zodat er een sterke multidisciplinaire groep 'junior experts' ontstaat. Door deze sterke combinatie worden vraagstukken vanaf verschillende kanten belicht, kennis gedeeld en getoetst.

Opbouw KEESSIE Case Battle

Een Case Battle bestaat uit één of meerdere competitiedagen. Studenten worden in teams van vier personen verdeeld. Gedurende de competitiedagen worden de teams afzonderlijk 'opgesloten' in een teamruimte zonder hulpmiddelen als internet. Het is aan hen om onder tijdsdruk de case te lezen, analyseren en een oplossing te formuleren. Vervolgens moet deze aan de jury worden gepresenteerd. Uiteraard zal de uiterst kritische jury naar de benodigde onderbouwing vragen.

Referenties

Reeds georganiseerde Case Battle's

ABN AMRO Honours Case Battle

Op donderdag 23 april 2015 was ABN AMRO Bank Coolsingel het strijdtoneel van deze battle. Honour-studenten van Hogeschool Rotterdam gingen aan de slag met een real-time business probleem dat speelt binnen ABN AMRO. Het is aan hen een oplossing te vinden en de jury te overtuigen dat deze de beste is. Het beste team wint een getuigschrift van ABN AMRO en slaat de eerste ronde over in het HBO Starter Traject van ABN AMRO Business Services. 

Battle of Excellence

Ieder jaar wordt de Battle of Excellence georganiseerd door de gemeente Rotterdam. Een unieke mogelijkheid voor studenten om zich te presenteren aan bekende Rotterdamse bedrijven. KEESSIE, het case development centre van Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap, is partner van dit project en nam de ontwikkeling van de cases op zich. KEESSIE werd gevraagd de Rotterdamse topbedrijven bij te staan in het formuleren en opstellen van hun case. Bij alle bedrijven betrof het op dat moment spelende problematiek. 

IFM Docenten Case Battle

Een tweedaagse competitie waarin de docenten van IFM het tegen elkaar opnamen. In teams van vier personen werkten zij aan de case. Binnen vier uur, en zonder hulpmiddelen als internet dienden zij de case op te lossen. Hierna volgde een presentatie van die oplossing aan de jury. Het was een spannende maar zeer leerzame ervaring voor de deelnemers. 

Naast een leuke teambuilding was het ook een dag met inhoud. Voorafgaand de tweedaagse battle kregen de docenten, onder leiding van Gerard van der Star, een case-solving training. 

"De ABN AMRO Honours Case Battle was top! De reacties van collega's waren ook zeer positief, zonder uitzondering. Mooi om zo'n ervaring samen te kunnen maken. Grotedank aan KEESSIE voor de zeer professionele voorbereiding. Geweldig!"

Olof van Praat Domeinhoofd Trade & Garanties, ABN AMRO

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.