Ga direct naar de content

International Internet of Things day 2016

Vrijdag 8 en zaterdag 9 April
Publicatiedatum: 08 april 2016

Voor het vijfde jaar op rij organiseert Hogeschool Rotterdam de International Internet of Things Day Rotterdam (IoT-Rotterdam 2016), bij uitzondering op twee dagen: 8 en 9 april.

Op beide dagen verkennen en onderzoeken studenten, docenten, onderzoekers en speciale gasten het fenomeen Internet of Things. In het bijzonder staan de gevolgen van deze ontwikkeling voor mens en maatschappij centraal. Burgers, overheden, bedrijven, ontwerpers, hackers, makers, kunstenaars, vernieuwers, stedenbouwkundigen, studenten, docenten en onderzoekers doen mee aan tal van activiteiten die op deze dagen plaatsvinden, varierend van workshops, projectpresentaties, lezingenpodium en uiteraard de 24-uurs hackaton die dit jaar draait om de toepassingen van klimaatdat in samenwerking met het KNMI.  Internet of Things trekt momenteel veel aandacht van bedrijven en overheden die nagaan of toepassingen kunnen leiden tot betere dienstverlening door gebruik van  van big data en de ontwikkeling van slimme steden. Technologie en data integreren met fysieke objecten en en stedelijke infrastructuren die nieuw vorm en invulling geven aan onze stedelijke ervaring.  In elk domein, of dat nu in de gezondheidszorg, afvalbeheer, winkels, openbaar vervoer of onderwijs en sociale leven is, vinden door Internet of Things veranderingen plaats. De uiteindelijke betekenis voor mensen in de stad is nog ongewis. Op IoT-Rotterdam 2016 wordt de toekomst verkend en ontwikkeld!

Internet of Things day 2016 is een AppLab010  project. Hierin doen kenniscentra en opleidingen van Hogeschool Rotterdam onderzoek naar de rol en betekenis van ontwerp binnen onderwijs en sociale innovatie. AppLab010 vind je in heel Rotterdam.