Openbare les Leo Klienbannink

Next Internationalisation

Op donderdag 24 mei zal de openbare les 'Next Internationalisation' van lector Internationalisering Leo Klienbannink plaatsvinden op Hogeschool Rotterdam locatie Kralingse Zoom. In zijn openbare les zal Leo het belang schetsen van internationalisering en in het bijzonder voor Hogeschool Rotterdam.

Internationalisering is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het hoger onderwijs en midden- en kleinbedrijf kunnen niet meer zonder mondiale kijk op de wereld. In de openbare les Next Internationalisering vertelt lector Leo Klienbannink wat zijn visie is op internationalisering van het hoger onderwijs en bedrijfsleven en hoe er binnen de metropoolregio Rotterdam-Den Haag hier invulling aan kan worden gegeven.

De stad Rotterdam ontwikkelt zich steeds meer naar een metropolitane regio met een internationaal karakter met een superdiverse, multiculturele samenstelling van de bevolking. Deze ontwikkeling maakt het voor Hogeschool Rotterdam noodzakelijk aandacht te besteden aan die internationale aspecten van de stad in onderwijs en vorming. Hoe zal het beroepenveld, het Rotterdamse midden- en kleinbedrijf, verder internationaliseren? En hoe sluit de hogeschool, ook in samenwerking met andere hoger onderwijsinstellingen in de grootstedelijke omgeving, hierop aan?

Het onderzoek naar internationalisering brengt onderwijs en praktijk nadrukkelijk bij elkaar en is hierdoor van belang voor student, onderwijs en praktijk.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.